logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Egy győri iskolában szombatonként is lesz tanítás

Hét szombati napon is tanítanak a Győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskolában, de hosszabb lesz a karácsonyi szünet – közölte az iskola fenntartója, a Pannonhalmi Főapátság kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a főapátság által fenntartott oktatási intézmények vezetői számára augusztus közepén tartott vezetői tanévnyitó értekezleten merült fel „a körülöttünk zajló eseményekre reagálva” a szombati tanítási napok bevezetése intézményvezetői hatáskörben.

A Győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskola nyílt levélben kereste meg a szülői közösséget a hét szombati tanítási nap, valamint a téli szünet meghosszabbításának kezdeményezésével, amelyhez a teljes szülői közösséget képviselő szülői munkaközösség támogatólag állt – írták.

Megjegyezték: az iskola honlapjára is feltöltötték a tájékoztatást, és egyetlen szülői kifogás sem érkezett sem az iskolához, sem pedig a fenntartóhoz.

Jelezték: a szeptemberi és októberi szombati tanítási napoknak köszönhetően hosszabb karácsonyi szünetet tudnak biztosítani: december 19-től január 6-ig.

Az iskola az intézkedéssel két tanítási hét költségét takarítja meg, a tapasztalatok alapján pedig a fenntartó megvizsgálja, hogy szükséges vagy előnyös-e a további alkalmazása.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még