logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kíváncsi, miről mesélt a tűzijáték? Eláruljuk! – Nézze vissza!

| Szerző: hirado.hu
Egy kisfiú álmán keresztül a magyar államalapítás utáni történelem nagy pillanatai elevenedtek meg az ünnepi tűzijáték során. A  fényshow a Tűz és fény játéka nevet kapta, az államalapítás és Szent István előtt tisztelgő hagyományos tűzijátéknak monumentális fényfestés, fény- és drónshow is része volt.

A tűzijáték kerettörténetében egy kisgyermek álma elevenedett meg a Duna felett. A kisfiú a Szent Korona szellemével találkozva repült végig az államalapítás utáni magyar történelem nagy fejezetein, a hódítók korától egészen a 20. századig.

Az első blokkban az államalapítás utáni történelem eseményei álltak a középpontban, a második rész a Hunyadi-kornak és a nándorfehérvári diadalnak állított emléket, a harmadik szakasz az 1848-as forradalmat és szabadságharcot mutatta be, a negyedik pedig az 1956-os eseményeket emelte ki. A produkció utolsó percei a magyar történelmet, jelenünket és jövőnket állította párhuzamba.

Az idei tűzijáték és a hozzá tartozó show több mint négy kilométer hosszan, a Margit hídtól egészen a Petőfi hídig tartott. A negyvenezer pirotechnikai eszközt könnyen felismerhető, látványos motívumok és alakzatok színesítették, a műsort hatszáz drónból álló drónshow, fényfestés és fényshow egészítette ki. A hidak és Budapest egyes ikonikus helyszínei külön világítást kapnak, a látványt pedig tovább fokozzák a Duna vizét színező, világító elemek és az égre vetített élő hologramok.

Kapcsolódó tartalom

A harmincöt perces műsorban párbeszédes hangjátékot hallhattak az érdeklődők, amit Besnyő Dániel fényfestőművész motívumai, egy, a történetnek keretet adó kisfilm, és a már tavaly is nagy sikert aratott drónjáték tett még élvezetesebbé. A zenei aláfestésről Elek Norbert zeneszerző gondoskodott a Budapest Scoring Orchestra közreműködésével.

Kiemelt kép: Horváth Péter Gyula/hirado.hu

Ajánljuk még