logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A helyszínen százezrek, a képernyők előtt milliók élvezték és csodálták a tűzijátékot

| Szerző: hirado.hu
Több százezren nézték a Duna-partról az ünnepi tűzijátékot a fővárosban. 40 ezer rakétát lőttek fel, emellett volt fényfestés és drón-show, előtte pedig a honvédség vadászgépei repültek át a Duna fölött. Az ország minden részéből érkeztek nézők, 18 ezren kedvezményes tűzijáték-jeggyel utaztak a fővárosba, hogy lássák a fényparádét – számolt be róla az M1 Híradója.

Vadászgépek zúgtak és füstfelhő szállt: légiparádéval kezdődött az ünnepi program a fővárosban. A Magyar Honvédség három gripenje kötelékben repült át a Duna felett. Piros-fehér-zöld színre festették az eget, majd a Parlament előtt meredeken emelkedtek a magasba.

Kapcsolódó tartalom

A látványos bemutatót rengetegen nézték, a legjobb helyeket már órákkal korábban elfoglalták az emberek. Az ország minden részéről, és még határon túlról is érkeztek.

A tűzijátékra fixáras retúrjeggyel lehetett utazni a MÁV és a Volán járatain. A kedvezményes ajánlatot pénteken és szombaton a főváros felé, szombaton és vasárnap a visszaúton 18 ezren vették igénybe a vonatokon és buszokon – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium.

Kapcsolódó tartalom

A tűzijáték kezdése előtt nem sokkal már szinte moccanni sem lehetett Budapest belvárosában: megteltek a rakpartok, a Halászbástya és Margit-híd. Családok gyűltek össze, hogy közösen ünnepeljék a keresztény magyar állam alapítását.

Pontban este 21 órakor drónok jelentek meg a Parlament felett és elkezdődött a különleges ünnepi show, a tűz és fények játéka.

Római gyertyák, üstökösök és tűzmozsarak egyszerre ragyogták be az égboltot. Fényben úszott a főváros. Több mint 40 ezer rakétát lőttek fel, összesen 74 helyszínről.

Kapcsolódó tartalom

A tekintetek a magasba szegeződtek. Készültek a fotók és a videók. Minden egyes jelenetet ujjongás és tapsvihar kísért.

A lenyűgőző összművészeti produkció 35 percen át tartott. A zenét Elek Norbert szerezte, a fénymotívumokat Besnyő Dániel dolgozta ki.

Egy kisgyermek álma elevendett meg, aki alálkozott a Szent Korona szellemével és együtt visszautaztak az időben. Hat fejezeten át mutatták be hazánk történelmét, az államalapítástól napjainkig. Megidézték a tatárjárás, török hódoltság időszakát, a Hunyadi-kort, az 1848- és az 1956-os forradalom eseményeit.

Kapcsolódó tartalom

„Nagyon szép volt, minden évben itt vagyunk és sok új elem van benne, nagyon tetszik és a gyermeknek is fontos ezt az ősi tradíciót bemutatni” – fogalmazott egy édesanya, aki a családjával látogatott ki az eseményre.

A tűzijáték középpontjában a szabadság, a bátorság és a remény állt. Azt üzenve, hogy a magyarságnak a legnehezebb időkben is össze kell tartani.

A legnagyobb rendben, rendkívüli események nélkül zajlott le az ünnepi tűzijáték – közölte az operatív törzs vezetője a közösségi oldalán. Kovács Zoltán azt írta: a rendelkezésre álló adatok szerint több százezren nézték a tűzijátékot a Duna több mint 4 kilométeres szakaszán.

Kapcsolódó tartalom

Hatalmas volt a tömeg, elért a Margit-hídtól egészen a Szabadság hídig. A budai és a pesti rakpartokon mindenhol emberek álltak. Közben pedig milliók nézték a tévékészülékeken keresztül is a tűz és fények játékát.

Az alábbi videóban újranézheti a tűzijátékot:

Kiemelt kép: Horváth Péter Gyula/hirado.hu

Ajánljuk még