logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Mutatjuk, milyen időjárás várható a tűzijátékon

| Szerző: hirado.hu
Szombaton napsütéses, fokozottan meleg időre lehet számítani, napközben sok napsütés várható. Estére azonban nagy valószínűséggel lehűl az idő, zivatarok a késői órákban előfordulhatnak akár az ország középső részein is. Budapesten azonban nagy valószínűséggel este nem kell esernyő után nyúlnunk.

Sok napsütés várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett. Zápor, zivatar délutántól nagyobb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon, kis eséllyel a Dunántúl keleti felén és a középső megyékben alakulhat ki – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak zivatarok környezetében fordulhatnak elő erős vagy viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 36 fok között alakul, az Alföldön lesz a legmelegebb. Késő estére általában 18 és 23 fok közé hűl le a levegő.

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

Szombat estétől vasárnap reggelig a Dunántúlon több, keleten kevesebb lesz a fátyol- és gomolyfelhő. Zápor, zivatar helyenként a nyugati országrészben fordulhat elő. Budapesten nagy valószínűséggel este nem lesz eső. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 21 fok között várható, az északkeleti hidegre érzékeny lesz leghidegebb az idő.

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

Szombaton késő délutántól nagyobb eséllyel a Dunántúl nyugati felén, nagyon kis eséllyel a Dunántúl keleti felén és a Duna vonalában fordulhatnak elő zivatarok. Az erősebb cellákat (amelyek főként a Nyugat-Dunántúlon lehetnek) intenzív csapadék (>10-30 mm), viharos széllökés (60-80 km/h) és jégeső (ált. 1-2 cm átmérő) kísérheti.

Éjszakára várhatóan csökken a zivatarok száma, de a Dunántúlon néhol továbbra is megjelenhet egy-egy gyengébb cella.

Kiemelt kép: meteorfotó

Ajánljuk még