logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Miniszterek és EP-képviselők is egymásnak feszülnek szombaton a Tranziton

| Szerző: hirado.hu
Miniszterek és európai parlamenti képviselők is vitáznak a negyedszer megrendezett tihanyi Tranzit Közéleti Évadnyitó és Gondolatexpón szombaton.

 

A rendezvény szombati programjai Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Új világ születik – Magyar érdekek a formálódó új világrendben című előadásával kezdődnek, melyet a Tranzit Facebook csatornája élőben közvetít.

Szintén látható a közösségimédia-felületen lesz Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke közéleti kérdésekről szóló vitája Deutsch Tamás (Fidesz) és Ujhelyi István (MSZP) európai parlamenti képviselők eszmecseréje az EU jövőjéről; valamint Csák János kulturális és innovációs miniszter és Hiller István szocialista országgyűlési képviselő beszélgetése a magyar kultúra aktuális kérdéseiről.

Kapcsolódó tartalom

A Tranzit Youtube-csatornáján láthatják majd az érdeklődők a szombati viták közül Hortay Olivér és Pogátsa Zoltán közgazdászok vitáját, melyben az ársapkákkal is foglalkoznak, valamint Lánczi Tamás és Róna Dániel politológusok beszélgetését arról, hogy milyen irányba tart Magyarország.

A szombati programban beszél továbbá Papp Miklós görögkatolikus pap az elköteleződés buktatóiról, majd Nagy István agrárminiszter szól az önellátó Magyarországról. Balogh László és Isépy Tamás befektetésekről tart eszmecserét, Pécsi Rita neveléskutató pedig a gyermekek kezébe adott okoseszközökről beszél.

Udvardy György veszprémi érsek a hit és a közösség jövőjéről, Biró Marcell, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának elnöke pedig a gazdasági szuverenitásért folytatott harcról tart előadást, Dezső Tamás és Földi László szakértők pedig a háborúról és a migrációról beszélnek majd.

Kapcsolódó tartalom

A szombati nap végén Lázár János építési és beruházási miniszter a következő időszak beruházásairól, Olivier Poquillon francia Domonkos-rendi szerzetes és Hölvényi György (KDNP) európai parlamenti képviselő az üldözött keresztényekről és a magyar segítségnyújtásról, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter és Ugron Zsolna író pedig a magyar királynőkről és a 2023-as Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa programról, tart előadást.

A szombati program Békés Márton, Szánthó Miklós és G. Fodor Gábor a következő négy év kihívásairól szóló beszélgetésével zárul.

Kapcsolódó tartalom

Az idén negyedik alkalommal megrendezett négynapos Tranzit Közéleti Évadnyitó és Gondolatexpó “közös gondolkodás Magyarország jövőjéről” több tucat előadással és vitával, csaknem száz előadóval és több ezer résztvevővel. Az eseményen minden meghatározó jobboldali, konzervatív közösség képviselteti magát, de a rendezvény hagyományosan a jobb és baloldal közötti érdemi vita színtere is.

A kiemelt képen a Tranzit Közéleti Évadnyitó és Gondolatexpó egyik eseménye. (Forrás: Forrás: Facebook/Tranzit)

Ajánljuk még