logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Minden, amit a ma esti tűzijátékról érdemes tudni!

| Szerző: hirado.hu
Már minden készen áll az esti tűzijátékhoz. Végleges helyükre kerültek a pirotechnikai eszközök, csaknem 40 ezer darabot lőnek majd fel este 9 órától. Sokan már megérkeztek a fővárosba, hogy a legjobb helyekről csodálják meg az esti show-t. A tűzijátékra kedvezményes vonatjeggyel lehet utazni a fővárosba – hangzott el az M1 Híradójában.

Már kora délelőtt nagy volt a tumultus a pécsi vasútállomáson. A budapesti vonatra várakoztak talán a legtöbben, ezen ugyanis most kedvezményesen utazhat mindenki.

„Budapestre megyek fel, a tűzijátékot megnézni, én is élek ezzel a kedvezményes jeggyel, amit felajánlottak” – mondta egy utas.

Kapcsolódó tartalom

A fővárosi tűzijátékra fixáras retúrjeggyel lehet utazni a MÁV és a volán járatain. A távolságtól függetlenül kétezer forintot kell csak fizetni. A kedvezmény – legfeljebb négy főig – bővíthető.

Ha egyedül utazom, akkor ez kétezer forint, de hogyha már ketten utazunk, akkor 2800 forint. 800 forinttal nő, és ezt hogyha elosztjuk, akkor most már kevesebbet kell fizetnem, mint a kétezer forint. Ha hárman utazunk, akkor szintén 800 forinttal nő az ár, és hogyha négyen, akkor pedig 4400”– ismertette a jegy árait Biber Anett, a MÁV-Volán-csoport szóvivője.

Kapcsolódó tartalom

Sokan jóval a program előtt megérkeztek a fővárosba. A legtöbben már tudják, honnan nézik az esti tűzijátékot.

„Augusztus 20-án lett két éves a gyermekünk, mindenféleképpen kijövünk a tűzijátékra este” – mondta egy érdeklődő.

Az esti show-hoz már minden készen áll. Negyvenezer pirotechnikai eszköz vár az indításra. A szervezők több meglepetéssel is készülnek.

„Hét fő kilövési pont lesz az uszályoknál, ezekben találhatók a legnagyobb bombáink, amik például a 250 milliméteres bomba, ez például újdonság, hiszen tavaly csak 200 milliméteres bomba volt a legnagyobb” – tájékoztatott Kotasz Gergő pirotechnikus.

A show este kilenc órakor kezdődik, a rendezvényre több százezer nézőt várnak. Az esti tűzijátékon a magyar történelem nagy pillanatait élhetik át a résztvevők egy kisfiú álmán keresztül.

Kapcsolódó tartalom

Az idei tűzijáték és a hozzá tartozó show több mint 4 kilométer hosszan, a Margit hídtól egészen a Petőfi hídig tart. A 40 ezer pirotechnikai eszközt könnyen felismerhető, látványos motívumok és alakzatok színesítik, a műsort 600 drónból álló drónshow, fényfestés és fényshow egészíti ki.

Az első blokkban az államalapítás utáni történelem eseményei állnak a középpontban, a második rész a Hunyadi-kornak és a nándorfehérvári diadalnak állít emléket, a harmadik szakasz az 1848-as forradalmat és szabadságharcot mutatja be, a negyedik pedig az 1956-os eseményeket emeli ki. A produkció utolsó percei a magyar történelmet, jelenünket és jövőnket állítja párhuzamba.

Ajánljuk még