logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Először kerül megrendezésre Tihanyban a Magyar Tavak Fesztiválja

Dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség Területfejlesztési Minisztériuma Hivatalának parlamenti államtitkára köszöntötte a Magyar Tavak Fesztiválját Tihanyban, ahol az eseményre először került sor.

A Magyar Tavak Fesztiválja elődje, a Természet Operaháza névre hallgató kezdeményezés több mint fél évtizede a Tisza-tónál indult útjára, amelyhez időközben a Velencei-tó, és a Balaton térsége is csatlakozott.

Latorcai Csaba kiemelte: a kormány által idén 60 millió forinttal támogatott Magyar Tavak Fesztiválja sikerének titka egyszerű, kiviszi a klasszikus zenét a természetbe és mindezt a sporttal kombinálja. A kultúra, az egészséges életmód és az aktív pihenés a természet csodálatával egészül ki, ráirányítva a figyelmet Magyarország legszebb régióira – tette hozzá.

Emlékeztetett: a Tisza-tónál kezdődött az eseménysorozat csaknem egy évtizede, majd tavaly bekapcsolódott a Velencei tó és idén már a „magyar tenger” is részese a természet operaházának.

Latorcai Csaba arról is beszélt: első alkalommal csatlakozott a programsorozathoz a tihanyi Bujtor István Szabadtéri Színpad a Balaton vidékének történelmében, műemlékeiben és kultúrájában gazdag térségéből.

A megnyitón az államtitkár köszöntötte Miklósa Erika operaénekesnőt, aki a közelmúltban a Magyar Szent István Rend kitüntetést vehette át.

Kiemelt kép: A tihanyi sétány és a Visszhang-domb, jobbról a Balaton a felújítás alatt álló bencés apátság temploma állványzatáról. (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

Ajánljuk még