logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

108 kilométert tekerhetünk végig – elkészült a Budapest-Balaton kerékpárút

Elkészült a Budapest-Balaton kerékpárút. Évek, talán évtizedek óta tervben volt, hogy megépüljön. Ma átadták a Székesfehérvár és Balatonakarattya közötti utolsó szakaszt is, így a főváros határától a Balaton keleti partjáig már végig lehet bringázni biztonságos, kényelmes körülmények között – számolt be róla az M1 Híradója.

Ha valaki a Balatont meg akarja kerülni és budapesti, akkor nem kell vonatra ülnie, vagy autóra szállnia, hanem el tud jönni és a Budapest-Balaton kerékpárúton el tud jutni ide. Egy olyan útvonalat határoztunk meg, ami látványos, turisztikai szempontból is érdekes – erről Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős államtitkár számolt be.

A teljes útvonal 108 kilométer hosszú. Júniusban a Budapesttől Etyekig tartó szakaszt márt forgalomba helyezték, júliusban ez kibővült a Velencei-tóig, mostantól pedig Balatonakarattyáig.

A kormányszóvivő azt mondta: 2018 óta 10-12 milliárd forintot fordít a kormány az uniós forrásokon kívül ilyen fejlesztésekre.

„Az európai unión belül mi a 16% os arányunkkal a harmadik legtöbbet bicikliző nemzet vagyunk, úgyhogy azt hiszem ha már ez a lelkesedés adott, nagyon jó hogy ehhez a megfelelő infrastruktúra társul és párosul, a következő években is nyilvánvalóan folytatni fogjuk ezeket a kerékpárút fejlesztéseket. Nemcsak azért, mert egy fantasztikusan jó sport és nagyon jó kikapcsolódás, hanem azért, mert a hazai turizmusnak is nagyon sokat tud segíteni” – mondta el Szentkirályi Alexandra.

A kormányszóvivő ismertette, uniós szinten a 3. legtöbbet bicikliző nemzet a magyar, a tavalyi év pedig rekordnak számít, mert soha annyian nem bicikliztek még itthon, mint 2021-ben.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még