logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Közös imát tartanak Wittner Máriáért

„Imádkozzunk e nagyszerű asszonyért minden este 19 órakor közösen!” – szólított fel az ötvenhatos szabadságharcban halálra ítélt, egyik utolsó túlélő gyógyulásáért való imádságra a Pesti Srácok. Wittner Máriát súlyos állapotban kórházban ápolják – írja az Index.

Közös imára hív a Pesti Srácok a súlyos állapotban kórházba került Wittner Mária korábbi országgyűlési képviselő gyógyulásáért. Törékeny asszony erős lélekkel és hittel, megtörhetetlen tiszta erkölcsiséggel és mély hazaszeretettel. Ő Wittner Mária, az 1956-os forradalom és szabadságharc résztvevője, túlélője, Corvin-közi harcos, az 52A559. sz. halálra ítélt. Bajban van, ismét harcolnia kell, de most már az egészségéért, az életben maradásáért egy kórházban – olvasható a PestiSrácok.hu oldalon.

Az imalánchoz számtalan érdemes magyar közéleti szereplő is csatlakozott. Ők azok, akik segítségével megérthetjük, miért kiemelkedő személye a magyar történelemnek Wittner Mária, a harcos, aki soha nem hagyta magát és kitartott a magyarsága mellett minden körülmények között – írja cikkében Stefka István a PestiSrácok.hu-n. A lap szerint az imalánchoz számos magyar közéleti szereplő is csatlakozott, köztük Csókay András sebészorvos, Döbrentei Kornél Kossuth-díjas költő és felesége, Petrás Mária keramikus, népdalénekes, hogy az életéért küzdő törékeny asszony felépüljön.

Wittner Mária a márciusi Békemenettel kapcsolatban a Pesti TV Pesti Riporter című műsorában beszélt aktuálpolitikai kérdésekről. „Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egy gyönyörű madár fog kirepülni” – idézte Pio atya szavait, hozzátéve: észre kell venni, hogy felfele emelkedünk.

Kiemelt kép: Wittner Mária az életéről szóló, Wittner és a világ – Wittner Mária ’56 lángjának őrzője című könyv bemutatóján a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián 2022. február 26-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Ajánljuk még