logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Országszerte megteltek a szállodák az ünnepi hétvégén

| Szerző: hirado.hu
Országszerte megteltek a szállodák az augusztus 20-ai hétvégére. A szállásadók többsége egész évben erős forgalmat tapasztalt, és a vendéglátóhelyeken is hasonló a helyzet. Szakemberek szerint a nyár utolsó hétvégéjét is sokan használják majd ki országszerte.

 

A rossz idő ellenére megteltek a hotelek augusztus 20-ra. Az egyik gyógyszállodában már hetekkel az ünnep előtt sem lehetett szobát kapni. Kollár Lajos, tulajdonos azt mondta: nemcsak a mostani hétvége, az egész éves forgalom is várakozáson felüli.

„Azt gondolom, hogy az idei turista forgalom az nagyon jól sikerült, hiszen március óta mai napig olyan hetvenöt-nyolcvanöt százalék közötti telítettséggel működünk” – mondta Kollár Lajos, a pécsi Hotel Therapia tulajdonosa.

Ezrével vonzotta a turistákat a debreceni virágkarnevál. Volt, aki csaknem 1200 kilométert utazott azért, hogy megnézze a színpompás forgatagot és itt találkozzon újra barátaival.

Az egyik debreceni hotelnek mind a 91 szobája megtelt. A tulajdonos azt mondta, még a karneváli hét utolsó napjaiban is jöttek volna új vendégek.

„Azt is tapasztaltuk, hogy egész héten, még 20-án is folyamatosan érdeklődések, sokkal- sokkal több szobát el tudtunk volna adni” – mondta Szerdi Zsuzsanna, a Hotel Lycium Debrecen igazgatója.

A Polo Pub budapesti étteremnek ötven százalékkal nőtt meg a forgalma az ünnepi hétvégén egy átlagos hétvégéhez viszonyítva.

Egyre több külföldi turistát is vonzanak az ünnepi programok.

„Ha részt vesznek, akkor elégedettek távoznak, a belföldi vendégforgalom pedig jelentősen növekszik, hiszen a legkisebb településekről is sokan érkeznek ezen a napon és az ezt követő napokban Budapestre”– mondta Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró.

Az elmúlt évek covid lezárásai után, idén erős évre számíthat a magyar turisztikai szektor. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató legutóbbi adatai szerint nagy számban tértek vissza a külföldi turisták is, már több mint 40 százalékban ők foglalnak szállást.

Ajánljuk még