logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több hullámban érkeznek viharok, mutatjuk, hol szakad le az ég

| Szerző: hirado.hu
Elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország egészére a heves viharok, felhőszakadások miatt. Az időjárás befolyásolhatja az államalapítási ünnepségsorozat egyes eseményeit is.
(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

Erősen felhős idő lesz jellemző, ez alól kivételt az ország északkeleti megyéi képeznek, ott számíthatunk a legtöbb szűrt napsütésre – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján. 

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

Nagyobb számban továbbra is a Dunántúlon és a középső országrészben alakulnak ki több hullámban záporok, zivatarok, illetve eső is. Kelet, északkelet felé haladva csökken a csapadékhajlam, az északkeleti megyékben nagyobb terület maradhat szárazon.

Kapcsolódó tartalom

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

Az északi, északnyugati szelet kísérhetik élénk, helyenként erős széllökések, zivatarok környezetében azonban erős, viharos szélrohamok is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 31 fok között valószínű, de északkeleten ennél melegebb lesz, 34, 36 fok is előfordulhat. Késő estére 18 és 27 fok közé csökken a hőmérséklet.

Budapesten erősen felhős vagy borult égkép lesz a jellemző. Több hullámban, illetve több alkalommal is záporok, zivatarok érhetik el a fővárost, illetve annak tágabb környezetét, amelyeket változó intenzitású eső vált. A csapadékos periódusok között rövidebb-hosszabb szünetekre is számítani lehet. A zivatarok jellemző kísérőjelensége a felhőszakadás lehet.

Az északi, északnyugati szél megélénkül, a zivatarokat erős vagy viharos széllökések is kísérhetik átmenetileg.

(Forrás: meteorfotó)

Ajánljuk még