logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ma elmarad a tűzijáték, megvan mikor pótolják

| Szerző: hirado.hu
Az előrejelzett időjárási körülmények között nem biztonságos a tűzijáték megtartása.

Az előzetes tájékoztatásnak megfelelően, az augusztus 20-i nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs 12 órakor ülést tartott.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb, átfogó előrejelzése, valamint a tűzijáték-, és rendezvényszervezők helyzetértékelése alapján megállapította, hogy a 21 órára tervezett tűzijáték biztonságos megrendezéséhez szükséges feltételek nagy valószínűséggel nem teljesülnek, így annak elhalasztásáról döntött.

A tervek szerint a tűzijáték új időpontja 2022. augusztus 27. szombat, 21 óra.

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyével történt előzetes egyeztetést követően az operatív törzs azt javasolja, hogy a ma 17 órakor kezdődő ünnepi szentmisét a Szent István tér helyett a Szent István Bazilikában tartsák meg. A szentmisét követő körmenet helyett az operatív törzs azt javasolta, hogy a Szent István-bazilikában, a kihelyezett Szent Jobb ereklye előtt zenés imaórát tartsanak.

A mai és holnapi napra jelzett barátságtalan időjárás fényében az operatív törzs arról is döntést hozott, hogy a több, mint 20 helyszínen zajló programsorozat további elemeinek folytatásáról és megtartásáról a helyszínek szervezőinek megítélése alapján dönt.

Arra kérnek mindenkit, hogy  a Szent István- napi rendezvényekről és az időjárási körülményekről, részletesen tájékozódjanak a programsorozat applikációján és honlapján valamint az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján és a média híradásain keresztül.

A heves esőzések miatt a reggel 9 órára tervezett légi parádét még pénteken lefújta az operatív törzs.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, az operatív törzs vezetője arra kért mindenkit, hogy a Szent István- napi rendezvényekről és az időjárási körülményekről részletesen tájékozódjon a programsorozat applikációján és honlapján, valamint az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján és a média híradásain keresztül.

Kapcsolódó tartalom

 

A címlapfotó illusztráció

Ajánljuk még