logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elkezdődött az ország születésnapi ünnepsége – Augusztus 20-án negyvenezer rakétát lőnek a magasba

| Szerző: híradó.hu
Elkezdődött az augusztus 20-ai ünnepségsorozat. Mától négy napon át folyamatosan lesznek programok az egész országban. Több helyen tartanak gasztrofesztiválokat: a fővárosban például a Vörösmarty téren. Este pedig a Tabánnál ingyenes koncertekkel várják a szórakozni vágyókat. Kovács Zoltán államtitkár azt mondta: a legfontosabb az emberek biztonsága, ezért az operatív törzs folyamatosan ülésezik – számolt be az M1 Híradója.

A fénybombák a helyükön, a vezetékek összekötve: minden készen áll Európa legnagyobb tűzijátékára.

Több mint 40 ezer rakétát lőnek fel a fővárosban, hét helyszínről, többek közt a Szabadság hídról, az Erzsébet hídról és a Dunáról uszályokról. A tűzijáték 4,5 kilométer hosszan lesz látható: zenével, fényshow-val és drónjátékkal.  

„Ünnepeljük közösen augusztus 20-án. Itt, ezen a helyen akadálymentesen nézzük együtt a tűzijátékot, és vegyünk részt a többi államalapítási rendezvényen is. Akadálymentesen, közösen” – mondta Szekeres Pál paralimpiai bajnok. 

A tűzijáték és a többi program is akadálymentesített lesz. A mozgáskorlátozottaknak külön helyszínt biztosítanak a Kossuth téren, az Andrássy Gyula lovas szobra és a Parlament épülete között.

Kapcsolódó tartalom

„Idén is odafigyelnek a szervezők a speciális szempontokra. A Szent István-nap fő rendezvényei fizikailag és infokummunikációsan akadálymentesítettek lesznek. A mozgáskorlátozottak alacsonypadlós autóbuszokon utazhatnak mondta a Híradónak Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója. 

Az augusztus 20-ai programsorozat elkezdődött: Balatonbogláron szüreti fesztivállal, Hévízen gasztrokorzóval várják a látogatókat. A fővárosban a Tabánnál ingyenes koncertek lesznek. Ma este a Mobilmánia, Deák Bill Gyula, Nagy Feró és a Beatrice lép színpadra.

Találkozzunk a nemzet fővárosában, Budapesten megrendezett programsorozaton és ünnepeljük meg Magyarország születésnapját – hangzott el a kormány által közzétett videóban, amelyben az eseményre invitálta a lakosságot.

A fővárosi rendezvényekre négy nap alatt több mint kétmillió embert várnak.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a legfontosabb az emberek biztonsága, ezért az operatív törzs folyamatosan dolgozik. A programokra a szervezők országszerte felkészültek.

Az utolsó simításokat végzik a több mint húsz helyszínen, több mint száz programelemet kínáló Szent István-napi programsorozatra. Arra kérünk mindenkit, hogy látogasson ki a helyszínekre itt a fővárosban, a nemzet fővárosában, ahol az operatív törzs egyébként folyamatosan ülésezik és a biztonsági szempontok betartását és betartatását is felügyeli” – mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Kapcsolódó tartalom

A vonatok és a buszok menetrendje nem változik. Augusztus 20-a szombatra esik, így a szokásos, hétvégi rend lesz érvényben. A MÁV ugyanakkor azt közölte, hogy a tűzijáték után több kocsival közlekedő vonatokat indítanak, és az ünnepi eseményekről a Volánbusz járataival is haza lehet majd utazni.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még