logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A helyszínekről jelentjük: Pécs és Örkény mellett is hatalmas lángokkal küzdenek a tűzoltók

Két helyen is nagy erőkkel dolgoznak a tűzoltók az országban. Pécs külterületén nagy területen ég az aljnövényzet, épületekbe is belekapott a tűz. Pest és Bács-Kiskun határán, Táborfalva közelében szintén meggyulladt az aljnövényzet, ide is több városból riasztottak tűzoltókat – számolt be az M1 Híradója a tűzesetekről.

Az M1 helyszíni tudósítója számolt be a Pécs külterületén keletkezett lángokról.

„Hatalmas a füst és óriási mértékben száll a perje. Egészen az erdő határán, a település legfelső utcájában gyulladt ki a tűz. A sajtóértesülések szerint az egyik helyi lakos a saját szemetét szerette volna eltüzelni, viszont az aljnövényzet lángra kapott”

– mondta. Hozzátette, a tűz okozója hívta a tűzoltókat, mivel észlelte, hogy nem képes eloltani a lángokat.

Kapcsolódó tartalom

A tűz a környező ingatlanokra is átterjedt, egyébként úgy tudni, hogy a lakóházak már nincsenek veszélyben. Nincsenek pontos adatok arról, hogy mekkora területen pusztítanak a lángok, viszont az tudni, hogy tíz lakóház teljesen lakhatatlanná vált, és olyanok is vannak, amelyek részben sérültek. A polgárőrség drónfelvételekkel igyekszik jelenleg felmérni az érintett területek nagyságát.

Baranya megye összes tűzoltója a helyszínen van, és a környező településekről is érkeztek kollégák. A helyszínre nagyon sok egészségügyi munkatárs érkezett segíteni a megyéből.

A mentésirányítási központba a munkatársak quadokkal hozzák a palackos ivóvizeket, mivel hatalmas a hőség és a füst. A munkát az is megnehezíti, hogy a hegyen nagy szél fúj. A tűzoltók az erdők fáinak kivágásával igyekszik elvágni a lángok útját.

Kapcsolódó tartalom

Örkényben az M5-ös autópálya mellett keletkezett komoly tűz, egy honvédségi lőtér már teljesen leégett. A helyszíni tudósító elmondta, hogy

eddig több mint 500 hektárt taroltak le a lángok. A helyszínen húsz tűzoltóautó és száz tűzoltó igyekszik polgári területen kívül tartani a lángokat.

A helyszínen főként száraz aljnövényzet égett, amely hihetetlen gyorsasággal kapott lángra, viszont ezeket könnyebb eloltani. A lángok akkorák, hogy a fák lombjait is elérhetik, amely tovább fokozza a tüzek terjedésének sebességét.

A terület nagy részét lezárták, a területen keresztül vezető Tatárszentgyörgy és Örkény között vezető utat lezárták a katasztrófavédelem munkatársai. Személyi sérülés nem történt.

Kapcsolódó tartalom

Címlapfotó: M1

Ajánljuk még