logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tordai Bence továbbra is tagadja az engedély nélküli építkezést – A kormányhivatal építésrendészeti eljárást indított

| Szerző: hirado.hu
Szabálytalanul építkezett Tordai Bence, a Párbeszéd új társelnöke, az építési előírásokat kijátszva százötvenmilliós villát épített Budapest egyik legdrágább kerületében – idézte az M1 Híradója a Magyar Nemzetet.

A lap úgy tudja: a kormányhivatal megállapította, hogy a lakóépület jogszerűtlen és szakszerűtlen. A portál úgy fogalmazott:

a Párbeszéd új társelnökéről nemrég derült ki, hogy az építési előírásokat kijátszva 150 milliós villát épített Budapest egyik legdrágább kerületében.

Bár Tordai Bence azt állította, hogy minden engedélye megvolt a luxusvilla megépítéséhez, a Magyar Nemzet szerint a kormányhivatal megtagadta a hatósági bizonyítvány kiadását a házra és építésrendészeti eljárást indított.

Kapcsolódó tartalom

Tordai Bence a kérdéses telekre vonatkozó szigorú előírások miatt nem kaphatott építési engedélyt, ezért dönthetett úgy, hogy megtéveszti a hatóságokat, és azt hazudja, hogy felújítja a birtok területén álló parasztházat – idézte korábban a hirado.hu a Metropolt.

Azonban, amint az a Metropol írásából kiderült, a baloldali politikus a korábbi épületet teljes egészében lebontatta, és helyére egy vadonatúj 150 millió forint értékű luxusvillát épített.

Tordai villabotrányával akkor az Origo is foglalkozott, a hírportál cikke szerint Tordai csak felújíthatta volna a régi parasztházat, újat nem építhetett volna a helyére. Tordai próbál tagadni, de elkövetett egy nagy hibát: az új házat nem a régi helyére építette, így nehéz lesz megmagyaráznia, hogyan került arrébb – írták a cikkben.

A villabotrányt az ügyészség is vizsgálja

Mint arról korábban a hirado.hu is beszámolt, miután egy magánszemély feljelentést tett, az ügyészség is vizsgálja Tordai Bence villabotrányát.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) alárendeltségébe tartozó Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség vizsgálja a Tordai Bence villabotrányával kapcsolatos feljelentést – tájékoztatta a Mediaworks Hírcentrumát az Origo beszámolója szerint Szabadi Péter. A KNYF helyettes szóvivője hozzátette: a feljelentés elbírálása még folyamatban van.

Kapcsolódó tartalom

Tordai-ügyben a feljelentéseiről elhíresült Tényi István fordult a hatósághoz, feljelentésében pedig a Metropol cikkét idézte, miszerint a Párbeszéd társelnöke vett magának egy parasztházat Budapest egyik legdrágább részén, a II. kerület kertvárosában, ám a baloldali politikus lényegében e mögé a parasztház mögé „bújva” játszhatta ki az építési előírásokat, mivel a kérdéses telekre a szigorú előírások miatt nem kaphatott új épületre engedélyt.

Tényi a hatóságoknak azt is leírta, a Metropol megszerezte az építkezéseken kötelező e-naplót, ami egyértelműen lebuktatta a politikust. Ebből kétséget kizáró módon kiderült, hogy a régi házat a hatóságokat becsapva teljesen elbontották, és egy új háznak ástak géppel vadonatúj alapokat.

A lap információi szerint a szakértői vizsgálat megállapította, hogy a terveken szereplő meglévő, megmaradó falak nem találhatók meg, helyette teljesen új vázkerámia lett kivitelezve. Az építés fázisait nyomon követő úgynevezett e-napló azt is tartalmazza, hogy teljes bontás és gépi alapásás történt.

Vagyis a ház engedély nélküli, illegális építkezésnek minősül, s mint ilyet, egyértelműen le kell bontani

– áll Tényi ügyészségnek írt beadványában.

150 milliós kérdés – Miből épített budai villát Tordai Bence?

Vagyonnyilatkozata alapján a Párbeszéd társelnöke nem engedhetne meg magának egy 150 milliós ingatlant – írta a hirado.hu egy korábbi cikkében.

A baloldali politikus 2018 óta országgyűlési képviselő, így azóta minden évben vagyonnyilatkozatot kell tennie, amelyekben már szerepel a II. kerületi ingatlan, de a pénzmozgásokat és a megtakarításokat nézve korántsem látunk ilyen mértékű összegeket. Vagyonnyilatkozatából mindössze annyi látható, hogy a képviselő megtakarításai eltűntek, és egy körülbelül 20 millió forintos lakáshitelnél adóstársként van feltüntetve.

Kapcsolódó tartalom

Tordai Bence korábban azt állította, nem is bontotta le a parasztházat

Sikerült a Metropol munkatársainak mikrofonvégre kapniuk Tordai Bencét, aki zavartan válaszolt az újságírók kérdéseire – számolt be róla korábban a hirado.hu.

S

Sötét napszemüveg mögé rejtőzve érkezett Tordai Bence, nyilvánvalóan azért, hogy minél kevesebben ismerjék fel – írta a Metropol. A cikk szerint a párbeszédes politikus még a nyilvánvalót is megpróbálta letagadni és azt állította: ő nem építkezik engedély nélkül, szerinte minden rendben van a 150 milliós luxusvillája körül.

Ajánljuk még