logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Karácsony vezette főváros: folyamatosan emelkedő BKK-jegyárak, állandó lezárások, véget nem érő kocsisorok

| Szerző: hirado.hu
Szeptembertől drasztikusan emelkednek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) által nyújtott szolgáltatások árai. A pótdíjakat is brutálisan növeli a baloldali fővárosvezetés, 50 ezer forintba is kerülhet egy bliccelés. Nem ez volt az első áremelése a baloldali városvezetésnek, ugyanis a fővárosi taxitarifákat a harmadával emelték az idei évben.

A baloldali fővárosvezetés szeptembertől emeli a BKK szolgáltatásainak árait. A budapesti tömegközlekedők költségei a következőképpen emelkednek szeptember 1-től:

  • a Budapest 24 órás jegy ára 1650 forintról 2500-ra,
  • a Budapest csoportos 24 órás jegy ára 3300 forintról 5000-re,
  • a Budapest 72 órás jegy ára 4150 forintról 5500-ra,
  • a Budapest-hetijegy ára 4950 forintról 6500-ra emelkedik,
  • a kezelési díjak növekedése mellett kétszeresére emelkednek a bérletek visszaváltásának költségei.

Kapcsolódó tartalom

Karácsonyék a pótdíjakat is brutálisan megemelik, a helyszíni büntetés az egyhavi BKK-bérlet árán is túltesz.

A helyszínen befizetett pótdíjak mértéke 8 ezer forintról 12 ezerre emelkedik, azonban akinek erre nincs módja, az 30 napon belül a megszokott 16 ezer forintos ár helyett 25 ezer forintért rendezheti a büntetését.

A 30 napon túl befizetett pótdíjak a korábbi 32 ezer forint helyett 50 ezer forintra emelkednek.

Egyébként egyre több buszjáraton teszik kötelezővé az első ajtós felszállást, legutóbb az Rudas gyógyfürdő és Albertfalva vasútállomás közötti szakaszon közlekedő 7-es autóbuszokon vezették be a szigorítást, ezzel is kiszűrve az érvényes menetjegy nélkül utazókat.

Kapcsolódó tartalom

Luxussá vált a taxizás

Budapesten a taxis személyszállítás árát több mint harmadával emelték Karácsonyék, annak ellenére, hogy a szolgáltatás minősége egyre rosszabb, alig lehet előre rendelni fuvart, vagy meglehetősen lassan válnak szabaddá autók. Az alapdíját 1000 forintra emelték, a kilométerdíj 400 forintra, a percdíj pedig 100 forintra emelkedett május 9-től. Az erről szóló javaslatot a Fővárosi Közgyűlés fogadta el.

Az áremelés egyébként amellett valósult meg, hogy a taxisok a mai napig hatósági áron – 480 forintos áron – tankolhatnak üzemanyagot.

Ellehetetlenült az autós közlekedés Budapest utcáin

Karácsony Gergely főpolgármestersége alatt a dugók elviselhetetlenné váltak, a budapesti forgalmas körutakon vett el a baloldali fővárosvezetés sávot az autósoktól, hogy biciklisávokat alakítson ki. A kihasználatlan kerékpársávokkal párhuzamosan folyamatosan áll a forgalom, annak pedig, aki ezt nem tudja elviselni, az „szálljon ki a kocsiból, és menjen gyalog” – javasolta korábban a főpolgármester.

Ajánljuk még