logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megint közel 900-an próbáltak meg hazánk területére illegálisan bejutni

A magyar rendőrök hétfőn összesen 877 illegális migránssal szemben intézkedtek, és öt ember ellen indítottak büntetőeljárást embercsempészés miatt az elmúlt 24 órában – derül ki a rendőrség határrendészeti összesítőjéből.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 28 esetben összesen 166 határsértőt tartóztattak fel Bácsalmás, Bácsbokod, Bácsborsód, Bácsszőlős, Balotaszállás, Csikéria, Hercegszántó, Homorúd, Kecskemét, Kelebia, Kunbaja, Nagybaracska és Petőfiszállás közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 38 esetben összesen 464 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Domaszék, Kübekháza, Mórahalom, Röszke, Ruzsa, Szatymaz, Szeged, Szeged- Gyálarét és Zákányszék közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében 4 alkalommal összesen 32 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Jánossomorja, Kópháza és Győr közigazgatási területén.

Pest megyében 3 alkalommal összesen 39 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Vác és Pilisvörösvár közigazgatási területén.

A rendőrök Újmohácson 4, Lökösházán 1, Budapesten 6, Bodajk közigazgatási területén 7, Siófokon 2, Bogyiszlón 7 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, egyiptomi, indiai, jemeni, libanoni, líbiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Kapcsolódó tartalom

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun 4, Csongrád-Csanád megyében 8 esetben a rendőrök összesen 149 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 5 ember ellen indult büntetőeljárás.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának jelzése alapján a járőrök 2022. augusztus 15-én 0 óra 40 perckor a 81-es főúton, Bodajknál ellenőriztek egy lengyel honosságú személyautót. A jármű 20 éves, georgiai állampolgárságú vezetője 7, magukat pakisztáni és indiai állampolgárnak valló férfit szállított.

Az 55-ös számú főúton, Domaszéknél ellenőriztek a rendőrök 2022. augusztus 15-én 2 óra 10 perckor egy cseh honosságú személyautót és annak 23 éves ukrán sofőrjét. A gépkocsiban 5, magát szírnek valló férfi utazott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának jelzése alapján Jánossomorja közigazgatási területén állítottak meg a rendőrök egy magyar honosságú személyautót 2022. augusztus 15-én 8 óra 25 perckor. A bolgár sofőr 8, magukat afgán, indiai és pakisztáninak valló férfit szállított.

A járőrök 2022. augusztus 15-én 9 óra 15 perckor szintén Jánossomorjánál állítottak meg egy német honosságú személyautót és annak bolgár vezetőjét. A sofőrön kívül az autóban 10, magukat afgánnak valló férfi tartózkodott.

A rendőrök 2022. augusztus 15-én 22 óra 10 perckor Ásotthalom közigazgatási területén ellenőrzés alá vontak egy szerb honosságú személyautót, melyben 8, magukat szír és tunéziai állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

Az M9-es autóúton, Bogyiszló közigazgatási területén 2022. augusztus 15-én 23 óra 52 perckor a járőrök ellenőrzés alá vontak egy magyar honosságú személygépkocsit és annak brit vezetőjét. A gépjárműben a sofőrön kívül 7, magukat szír állampolgárnak valló személy utazott.

Kapcsolódó tartalom

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakísérésére, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt bűnetetőeljárás indult.

Ajánljuk még