logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Fővárosi Fidesz–KDNP: Véglegessé vált az H5-ös, H6-os és H7-es HÉV-ek nyomvonala

A Magyar Közlönyben a közelmúltban megjelent kormányrendeletekkel véglegessé vált a H5, H6 és H7 HÉV-ek nyomvonala, a kormány felgyorsítja az 5-ös metró fejlesztését – közölte a Fidesz–KDNP fővárosi képviselőcsoportja hétfőn közösségi oldalán.

A H5-ös HÉV Budapest II. és III. kerületét, Budakalászt, Pomázt és Szentendrét, a H6-os HÉV Szigetszentmiklós–Gyártelep–Ráckeve vonalon Szigethalmot, Tökölt, Szigetcsépet, Szigetújfalut, Szigetszentmártont és Ráckevét, a H7-es HÉV nyomvonala pedig Csepelt érinti – írták.

A beruházást nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek nyilvánították, a megállapított területsávok két évig védettséget élveznek. Az útvonalszakaszok nyomvonala és az azt meghatározó tengelypontok összessége megtalálható a Magyar Közlönyben, amelyet közösségi oldalukon is közzétettek – közölték.

A kormánypártok fővárosi képviselőcsoportja szerint a fejlesztés fontos lépés a Budapest külső kerületeiben és az agglomerációban élőknek.

A főváros baloldali vezetésével szemben a kormány valóban a Budapesten és környékén élőkért dolgozik, cselekszik – írták.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még