logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A képernyők előtt is együtt ünnepelhet az ország augusztus 20-án

| Szerző: hirado.hu
Élőben tudósít az augusztus 20-i ünnepségről a közmédia, amely a díszesemények közvetítésével és tematikus műsorkínálattal készül az államalapítás és az államalapító Szent István király ünnepére.

 

Kora reggeltől késő estig idén is élőben tudósít az M1 csatorna, a Duna és a Kossuth Rádió az állami ünnepségekről.

A budapesti főhelyszínek mellett számos vidéki településről is bejelentkeznek a csatornák – az M5 és a Kossuth Rádió stábja a Debreceni Virágkarneválra is ellátogat.

A Duna reggel 8 órától közvetíti a Szent István-napi díszünnepséget a Kossuth térről;

Magyarország lobogójának katonai tiszteletadással történő felvonásával, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem újonnan végzett honvédtisztjelöltjeinek nyilvános eskütételével.

A folytatásban megtekinthető lesz a Magyar Honvédség légi parádéja, a Magyar Szent István-rend kitüntetésének ünnepélyes átadója, valamint a Szent István-bazilikában tartandó ünnepi szentmise és a Szent Jobb-körmenet.

Kapcsolódó tartalom

Az ünnepi tűzijátékot este 9 órától a Duna is közvetíti.

A Tűz és fények játéka című műsort látványos és monumentális drónshow, illetve fényfestés – az Országház, a Nemzeti Galéria és a Gellért-hegy felületén – egészíti ki, amely a Margit hídtól a Szabadság hídig nyújt majd lenyűgöző élményt a közönségnek.

A tűzijátékkal egy időben az M5 kulturális csatornán Szörényi Levente és Bródy János kultikus rockoperája, az István, a király lesz látható.

A közmédia csatornáinak teljes programkínálata elérhető a Médiaklikk.hu oldalon, a Műsorújság menüpontban.

Ünnepeljük együtt Magyarország születésnapját a közmédia csatornáin!

Ajánljuk még