logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nyeregbe vidék, nyeregbe Magyarország! 12 elővágtán mutathatják meg tudásukat az ország legjobb amatőr lovasai

| Szerző: hirado.hu
Idén 12 helyszínen mérkőznek meg egymással a lovasok a Nemzeti Vágtán való indulás jogáért. A 15. jubileumát ünneplő rendezvény 2022-ben a gyerekeket, fiatalokat helyezi középpontba, a hagyományaink továbbörökítését, a lovassportok, a lovaglás népszerűsítését a következő nemzedék számára. A döntőre október első hétvégéjén kerül sor, addig 12 elővágtán mutathatják meg tudásukat a települések lovasai.

Október 1-jén és 2-án, immár 15. alkalommal rendezik meg a fővárosban a Nemzeti Vágta döntőjét, ahol az ország legjobb amatőr lovasai mérhetik össze tudásukat.

A budapesti fináléra kvalifikáló versenyek májustól szeptemberig zajlanak 8 magyarországi – és 4 határon túli, tehát összes 12 helyszínen. Május 28-án a Vajdasági Vágtával vette kezdetét, és szeptember 10-én a Viharsarki futammal zárul majd az Elővágták sorozata.

Kapcsolódó tartalom

Ezeken a versenyeken mind a felnőtt, mind a kishuszár kategóriákból kizárólag a legjobbak jutnak tovább, akik októberben a látványos hősök terei pályán mérkőzhetnek meg egymással.

Minden előfutamról összefoglaló kisfilmek készülnek a vidéki helyszíneken, melyekben bemutatkoznak az Elővágta szervező települések, a lovasok, a lótenyésztők és a lovardák vezetői, és persze betekintést nyerhetünk a rendezvények, a futamok legizgalmasabb pillanataiba.

A filmek egytől egyig visszanézhetőek az MTVA YouTube csatornáján, illetve a Nemzeti Vágta social felületein is.

Elővágta versenynaptár 2022.

Május 28. – Vajdasági Vágta
Június 11. – Vácdukai Vágta
Június 17-19. – Székely Vágta
Június 25. – Felvidéki vágta
Július 2. – Iváni Vágta
Július 16. – Hortobágyi Vágta
Július 23. – Érdi Vágta
Augusztus 6. – Abonyi Vágta
Augusztus 7. – Borsodi Vágta
Augusztus 20. – Muravidéki Vágta
Augusztus 21. – Festetics Vágta
Szeptember 10. – Viharsarki Vágta

A 15. évfordulót egyébként a számos izgalmas extra program mellett, a magyar lovasiskolák 150 legtehetségesebb növendékének ünnepélyes felvonulásával ünneplik a szervezők. Ismét lesz Nemzetközi Futam, elstartol a Hovány Jótékonysági Sztárfutam, ismét jön a Kincsem+ Fogatvágta, valamint a közkedvelt kocsitoló versennyel is készülnek a közönségnek.

Az Andrássy úti Vágta Korzó is megnyitja kapuit a hétvégére, ahol az induló települések mutathatják be népviseletüket, gasztronómiájukat, a tájegységükre jellemző iparművészeti alkotásokat, szakmákat és kulturális, valamint lovas örökségünkhöz kötődő hagyományaikat.

További részletek a programról:

www.vagta.hu , www.facebook.com/nemzetivagta

 Találkozzunk októberben a Hősök terén!

Ajánljuk még