logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több mint 600 migránst állítottak meg a hatóságok szerdán

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. augusztus 10-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 531 határsértőt tartóztattak fel és 70 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – számolt be a police.hu.

 

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 23 esetben összesen 130 határsértőt tartóztattak fel Katymár, Kelebia, Mélykút, Bácsalmás, Bácsbokod, Hóduna, Kunbaja, Kiskunfélegyháza, Gara, Vaskút, Madaras és Tompa közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 26 esetben összesen 334 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Röszke, Kübekháza és Szatymaz közigazgatási területén.

Nógrád megyében, Szécsény belterületén 19; Pest megyében két esetben, Inárcsnál összesen 29; Tolna megyében, Bogyiszló közelében 7, Szekszárdon 8; és Budapesten két esetben összesen 4 fő határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, indiai, török, kínai, tunéziai, afgán, indiai, pakisztáni, marokkói, szomáliai és koszovói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Bács-Kiskun megyében 3, Csongrád-Csanád megyében 1 esetben összesen 70 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt embert 24 embert fogtak el és 8 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Az egyenruhások 2022. augusztus 10-én 3 óra körül az 55-ös számú úton, Ásotthalom közigazgatási területén intézkedtek egy román honosságú tehergépkocsi vezetőjével, egy 23 éves román férfival szemben. A sofőrön kívül a járműben 14, magukat szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

A járőrök 2022. augusztus 10-én 3 óra 20 perc körül az M5 autópályán, Inárcs közigazgatási területén intézkedtek egy román honosságú tehergépkocsi vezetőjével, egy 45 éves román férfival és a vele utasként az autóban tartózkodó 34 éves román férfival szemben. A két román férfin kívül a járműben 11, magukat indiai és 8 magukat pakisztáni állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Kapcsolódó tartalom

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Szegedi Osztálya jelzése alapján a rendőrök 2022. augusztus 10-én 13 óra körül Endrefalva közigazgatási területén intézkedni akartak egy magyar honosságú tehergépkocsi vezetőjével szemben, azonban az autó a rendőri jelzésre nem állt meg. A nagy sebességgel elhajtó gépkocsi Szécsény közelében 13 óra 10 perc körül megállt, vezetője és utasai elfutottak. A tehergépkocsi sofőrjét, a 40 éves szerb férfit és 19, magukat szír állampolgárnak valló illegális migránst a helyszín közelében elfogták a rendőrök. Eközben Szécsény belterületén , szintén a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Szegedi Osztálya jelzése alapján 14 órakor a rendőrök intézkedtek egy másik magyar honosságú gépkocsi vezetőjével, egy 48 éves szerb férfival szemben, aki együttműködött 40 éves honfitársával.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztályának jelzése alapján 2022. augusztus 10-én 15 óra 45 perckor Ásotthalom közigazgatási területén az egyenruhások intézkedtek egy szerb honosságú személygépkocsi 27 éves szerb állampolgárságú vezetőjével szemben. Rajta kívül a gépkocsiban 11, magukat indiai és 1, magát afgán állampolgárnak valló külföldit találtak.

Az M5-ös autópályán, Inárcs közelében 2022. augusztus 10-én 22 óra 45 perc körül az egyenruhások egy cseh honosságú személygépkocsit ellenőriztek, amit egy 34 éves szlovák állampolgár vezetett. A rendőrök megállapították, hogy az autóban a sofőrön kívül 10, magukat indiai és 1, magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

A rendőrök az M9-es autóúton, Bogyiszló közigazgatási területén 2022. augusztus 10-én 22 óra 25 perc körül az egyenruhások ellenőrizetk egy cseh honosságú személygépkocsit, amit egy 27 éves kazah állampolgár vezetett. Az autóban a sofőrön kívül 7, magukat szír állampolgárnak valló külföldi tartózkodott tartózkodott.

Kapcsolódó tartalom

A rendőrök 2022. augusztus 10-én 22 óra 30 perckor Szekszárd közigazgatási területén ellenőrizni akartak egy lengyel honosságú személygépkocsit, azonban annak vezetője a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyta és továbbhajtott. Az egyenruhások az autó után mentek, ami Szekszárd belterületén állt meg, majd vezetője elmenekült a helyszínről. A járműben 5, magát afgán, 2, magát indiai és 1, magát pakisztáni állampolgárnak valló férfi tartózkodott. Az ügyben embercsempészés bűntett miatt eljárás indult ismeretlen tettes ellen.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Nyitókép:A nagylaki rendőrök román kollégáikkal együttműködve 75 migránssal szemben intézkedtek Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen. Forrás:police.hu

Ajánljuk még