logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Rászoruló iskolásoknak gyűjt pénzt az Ökumenikus Segélyszervezet

Rászoruló iskolásoknak indított gyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! címmel. Egy jó minőségű tolltartó, füzetcsomag, tornazsák vagy ünneplő ruha esélyt kínál arra, hogy a legszegényebb gyerekek is büszkén és örömmel ülhessenek be az iskolapadba. A 1353-as adományvonal tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként 250 forint támogatást jelent, a segélyszervezet kétezer gyerek beiskolázását szeretné támogatni.

A szervezet tizenegyedik alkalommal hirdette meg az akciót, amellyel kétezer gyerek beiskolázását szeretné támogatni – közölték csütörtökön.

Az általános áremelkedés jelentősen növeli az iskolakezdés költségeit, a tanszerek ára csak az elmúlt hónapokban mintegy 10 százalékkal emelkedett. Még nagyobb a különbség a tavalyi árakhoz képest, azóta a papírtermékek 40-50 százalékkal, a műanyagtermékek 30 százalékkal, a textiltermékek 25 százalékkal kerülnek többe – írták.

Ezek a csomagok többet jelentenek egy ajándéknál a legszegényebb gyerekeknek,

mert egy jó minőségű tolltartó, füzetcsomag, tornazsák vagy ünneplő ruha esélyt kínál arra, hogy ők is büszkén és örömmel ülhessenek be az iskolapadba – olvasható a közleményben.

Juhász Gyula, a Társadalomkutató Kft. projektigazgatója, Lékai-Kiss Ramóna színész, az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntese, Wolf Kati énekesnő, a kampány arca és Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató (b-j) az iskolatáskából kirakott 1353-as adománygyűjtő telefonszám mellett a szervezet budapesti központjában 2022. augusztus 11-én. Indul a segélyszervezet Iskolakezdés együtt! elnevezésű segélyakciója, mely keretében a 1353-as adományvonalra érkezett felajánlásokból 2000 gyermek iskolatáskáját szeretné megtölteni a becsengetésig. MTI/Bruzák Noémi

A 1353-as adományvonal tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként 250 forint támogatást jelent.

Az adományozás részleteiről a szervezet honlapján lehet tájékozódni.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még