logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„Nyersen, karcosan, őszintén” – Jakab Péter kilépett a Jobbikból

| Szerző: hirado.hu
„A nekem címzett nyílt leveled bevallom, megdöbbentett. Azokat a vádakat, amelyeket megfogalmaztál velem szemben, a Fidesz szokta megfogalmazni” – írta Jakab Péter, a Jobbik volt elnöke a párt EP-képviselőjének, Gyöngyösi Mártonnak címzett válaszában a közösségi oldalán csütörtökön.

„Ezennel kilépek a Jobbikból, független képviselőként pedig maradok a nép pártján pont úgy, ahogy eddig: nyersen, karcosan, de mindig őszintén. A Jobbik feladhatja, én soha! Vesszen a kormány, győzzön a nép!” – fogalmazott a politikus közösségi oldalán csütörtök este közzétett bejegyzésében.

Jakab Péter válaszában megemlítette, hogy megdöbbentette a párt új elnökének, Gyöngyösi Mártonnak a nyilvános üzenete, és kívánságát teljesítve kilép a Jobbikból.

„Kedves Marci, az utolsó kívánságodat ennek megfelelően teljesítem. Választok. Ezennel kilépek a Jobbikból, független képviselőként pedig maradok a nép pártján pont úgy, ahogy eddig: nyersen, karcosan, de mindig őszintén. A Jobbik feladhatja, én soha!”

– írta Jakab a Facebook-oldalán.

Jakab kifejtette: Gyöngyösi Márton a Jobbik elnökeként nyílt levélben azon választás elé állította, „ha maradok a nép pártján, ha továbbra is nyersen, őszintén, karcosan akarok kiállni a válság vesztesei, az Orbán-rezsim károsultjai mellett, akkor nincs helyem a Jobbikban”.

„Nos, Marci, akkor nincs helyem a Jobbikban. Ha a nép és a Jobbik között kell választanom, nem kérdés, melyiket választom”

– fogalmaz Jakab Péter.

A politikus először 2018-ban, majd 2022-ben szerzett listás országgyűlési mandátumot. 2019-ben előbb frakcióvezető-helyettessé, majd frakcióvezetővé választották; utóbbi tisztséget július közepéig töltötte be.

Jakab Pétert először 2020 januárjában választotta pártelnökké a Jobbik kongresszusa. Idén májusban ugyan újraválasztották a poszton, ám alig egy hónappal később lemondott, arra hivatkozva, hogy „az új elnökség nem kívánja a tagság útját járni, a szükséges döntések meghozatalához nem biztosítják számomra a többséget, vagyis kivették a kezemből a Jobbik irányítását”.

Ahhoz, hogy a mozgalom tovább tudjon működni, olyan elnökre van szükség, akivel az elnökség együtt tud dolgozni. Velem nem tud, ezért a mai nappal lemondok a Jobbik elnöki tisztségéről. A Fidesszel bármikor megküzdök, de a Jobbikkal nem harcolok – fogalmazott akkor közleményében a volt Jobbik-elnök.

A megismételt tisztújításon, július 2-án választották a párt élére Gyöngyösi Mártont, a Jobbik egyetlen európai parlamenti képviselőjét.

Címlapfotón: Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője felszólal Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kapcsolatban az Országgyűlés plenáris ülésén, 2020. szeptember 21-én. (MTI/Koszticsák Szilárd)

Ajánljuk még