logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kirgiz kulturális napokat rendeznek Magyarországon, a diplomáciai kapcsolatok 30. évfordulóján

A kirgiz-magyar diplomáciai kapcsolatok 30. évfordulója jegyében, első alkalommal rendezik meg a Kirgiz Köztársaság kulturális napjait csütörtöktől Magyarországon.

A Kirgiz Köztársaság magyarországi nagykövetsége által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a rendezvényt a kirgiz és a magyar külügyminisztérium közötti, 2022-től 2025-ig tartó időszakra szóló kétoldalú együttműködési ütemterv részeként tartják meg csütörtöktől vasárnapig.

Ezt a dokumentumot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter május 3-án Kirgizisztánban tett hivatalos látogatásakor írta alá. A tájékoztatás szerint a kulturális napokat megnyitó gálakoncert csütörtökön a Budapest Music Centerben lesz. A koncerten híres kirgiz zenészek lépnek fel.

A közönséget többek között a Kambarkan folklóregyüttes műsora és divatbemutató mellett népdalénekesek, valamint komuzon – a kirgiz zenében alkalmazott ősi húros, pengetős hangszeren – játszó zenészek várják.

Emellett kirgiz művészek és kézműves mesterek munkáiból kiállítások láthatók a helyszínen.

Az ingyenes rendezvényen utazási videókat is megtekinthetnek a látogatók, akik a standokon tájékoztatókat, a Kirgiz Köztársaságról szóló angol nyelvű szóróanyagokat is kaphatnak. A kirgiz delegációt a Kirgiz Köztársaság kulturális, tájékoztatási, sport- és ifjúságpolitikai minisztere vezeti – olvasható a közleményben.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még