logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elkezdődött a határvadászok képzése, négyhetes intenzív kurzuson vesznek részt a jelentkezők

Elkezdődött a határvadászok képzése. A négyhetes intenzív kurzuson a résztvevők elméleti és gyakorlati ismeretekre is szert tesznek. A határvadászok az oktatás első napjától bruttó 300 ezer forintos havi alapilletményt kapnak, a sikeres vizsgázók pedig csaknem 400 ezer forintot kereshetnek, és pótlékokat is kaphatnak majd – hangzott el az M1 Híradójában.

Elkezdődött a képzése azoknak, akik az elsők között jelentkeztek a Készenléti Rendőrség határvadászezredébe. Tarcsa Csaba, a Készenléti Rendőrség parancsnoka fogadta és tájékoztatta az újoncokat a képzés részleteiről.

A négyhetes képzés alatt rendészeti, jogi, lövészeti és intézkedéstaktikai, valamint határőrizeti és határforgalom-ellenőrzési ismereteket sajátítanak el a hallgatók.

A szerződéses határvadászok oktatásuk első napjától bruttó 300 ezer forintos havi alapilletményt kapnak. A sikeres vizsgázók pedig csaknem 400 ezer forintot kereshetnek, és pótlékokat is kaphatnak majd. Sőt, a határvadászok körülbelül tíz százaléka még magasabb fizetést is kaphat más – például felderítési – feladatokért. A képzés teljes idején ingyenes ebédet, valamint a nem helyben lakók számára szállást is biztosítanak.

Kapcsolódó tartalom

„Sokan vannak, akik tenni szeretnének a hazájukért”

– jelentette ki Horváth József az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója.

A jelentkezők között nem csak pályakezdő fiatalok vannak, az idősebb generáció is megtalálhatja határvadászként a számítását, hiszen ez egy biztos jövedelmet és állást nyújt, ahonnan nyugdíjba tudnak menni. Erről beszélt az M1-en az az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója. Horváth József úgy fogalmazott, hogy ez a munka jó lehetőség, a fiataloknak pedig jövőképet is adhat a szolgálat.

„Vannak olyan fiatalok, akik úgy gondolják, ha megbecsülik magukat, jó teljesítményt nyújtanak, adott esetben, a későbbiekben továbbtanulhatnak, és a rendőri vagy a katonai pályára léphetnek, s ez egyfajta pályaorientációt is jelenthet, ha valaki itt leszolgálja a három vagy a kétszer három évét”

– mondta a szakértő. A rendőrség továbbra is várja azok jelentkezését, akik az államhatár védelmére hivatottak, és tagjai szeretnének lenni a Készenléti Rendőrség határvadászezredének.

A képzés mellett folyamatosan zajlik a toborzás és a jelentkezők alkalmassági szűrése is.

A címlapfotó forrása: Police.hu

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még