logo

Műsorújság

Rendkívüli

A Molnak köszönhetően újraindulhat a szállítás a Barátság vezetéken

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Népi ételekkel várja a látogatókat a Magyar Ízek Utcája az idei évben is

A magyar gabona lesz idén a témája a Magyar Ízek Utcájának az augusztus 20-ai ünnepségek idején. A gasztronómiai rendezvény különleges népi ételekkel várja a látogatókat, és persze idén is meg lehet majd kóstolni az ország tortáit és a Szent István-napi kenyeret is – hangzott el az M1 Híradójában.

Az idei Szent István-napi kenyeret négy féle lisztből, hosszú érlelésű kovásszal egy búbos kemencében sütik.

A kenyerek versenyét tizenegyedik alkalommal rendezték meg. A Szent István-napi mellett még az innovatív kenyér és a sétáló sütemények kategóriában is díjazták a legjobbakat.

Kapcsolódó tartalom

Különböző rétegek ízharmóniája teszi különlegessé Magyarország cukormentes tortáját, a Nagyi kedvencét. A hagyományos kategória győztese idén pedig a Huncut szilva herceg lett. A süteményt az egri vörösbor és a szilva ízének párosítása jellemzi. A szakmai zsűri az értékelésnél több szempontot is figyelembe vett.

Magyarország tortáit és a Szent István-napi kenyeret is legelőször augusztus 19-én, a Magyar ízek utcájában lehet majd megkóstolni. A három napos gasztronómiai rendezvény idei kiemelt termékei a gabonafélék lesznek.

Sokféle hagyományos ételt is meg lehet majd kóstolni: lesz bogyiszlói csülkös pacal, szatmári töltöttkáposzta, langalló, csiptetett ponty és autentikus roma ételek, édességnek pedig házi szilvalekvárból készült fánk is. A három napos rendezvényen több mint 150 kiállító vesz részt.

Kapcsolódó tartalom

A legkisebbeket pedig bábelőadással, mesemondókkal és Halász Judit-koncerttel várják majd. A programokról már egy ingyenes mobilapplikáción keresztül is lehet tájékozódni. A Szent István-nap alkalmazásban a négy nap összes programjának részleteit és híreit is meglehet nézni.

Ajánljuk még