logo

Műsorújság

Rendkívüli

A Molnak köszönhetően újraindulhat a Barátság vezeték

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megkezdődött az 52-es főút négysávossá alakítása Kecskeméten

| Szerző: hirado.hu
Mintegy 4,2 milliárd forint állami forrásból négysávosra bővítik az 52-es főutat Kecskeméten, illetve felújítják, korszerűsítik a már korábban is széles útszakaszokat; a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. (NIF) megbízásából a beruházást a Hazai Építőgép Társulás Zrt. végzi.

A NIF tájékoztatása szerint a fejlesztés első ütemében megújul az 52-es főút és az 5-ös főút Vízmű utca közötti szakasza. A projekt célja a városközpont és az M5-ös autópálya közötti menetidő csökkentése, az útszakaszon tapasztalható torlódások csillapítása és a csomópontok áteresztő képességének növelése, biztonságosabbá tétele. Az 52-es főúton, Kecskemét lakott területén a sávbővítéses szakaszok mellett csaknem két kilométer hosszú kerékpárút is épül, és két turbó körforgalmat is kiépítenek az Olimpia utcánál és a Sport utcánál.

A Katona József Gimnázium előtti buszmegállót, valamint a Boldogasszony téri jelzőlámpás gyalogos-átkelőhelyet áthelyezik. A Vízmű utcai jelzőlámpás csomópont korszerűsítésekor a Vízmű utcában és az Izsáki utat érintő mindkét ágon további egy-egy kanyarodósávot alakítanak ki. A munkálatok ideje alatt, várhatóan 2024 tavaszáig ideiglenes forgalomkorlátozások is lesznek. A közlemény tájékoztat arról is, hogy augusztus 10-én 23 órától az 52-es főúton a Dózsa György út 9. szám előtt a bontási munkálatok nagyjából 15-20 perces teljes útzár mellett történnek.

Képünk illusztráció.

Ajánljuk még