logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Este katonai konvoj közlekedik Hegyeshalom és a tatai laktanya között

| Szerző: hirado.hu
Szerda este hét és tíz óra között katonai menetoszlop közlekedik a hegyeshalmi határátkelőhely - M1-es autópálya, 67-es számú kihajtó (Tata) - 1-es számú főút - Tata, Klapka György Laktanya útvonalon – hívta fel a figyelmet a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Közölték: a Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai szállítmányokat, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvoj hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépkocsi, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőautók biztosítják – tették hozzá.

“A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát” – írta a HM.

Címlapfotó: Hajdúhadház, 2022. február 24. Gidrán típusú páncélozott harcjármű legénysége az 5. Bocskai István Lövészdandár Vay Ádám Kiképző Bázisán Hajdúhadház közelében 2022. február 24-én. A Magyar Honvédség alakulatai folyamatosan érkeznek a keleti országrészbe. MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánljuk még