logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Árokba hajtott a 17 éves embercsempész, majd elmenekült

Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség egy 17 éves moldovai férfi ellen, aki tizenhárom szír illegális bevándorló szállítása közben lesodródott az útról autójával, majd a járművet elhagyva elmenekült a helyszínről.

Kövecs Máté, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes szóvivője az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: a moldovai férfi március 18-ára virradóra Katymáron vette fel egy olasz rendszámú autóba a 13 szír határsértőt, hogy Ausztriába vigye őket. Az illegális bevándorlókat a szír állampolgárságú társa kísérte át a határon, majd vezette el a járműig.

Röviddel elindulásuk után a bácsbokodi határrendészeti járőrök meg akarták állítani a járművet, ezért követni kezdték, de a fiatalkorú, akinek nem volt jogosítványa, letért az útpadkáról, majd az árokba sodródott.

Az embercsempész a helyszínről gyalog menekült, anélkül, hogy segítséget nyújtott volna a balesetben könnyebben megsérült utasainak. A járőrök azonban gyorsan elfogták és őrizetbe vették.

Az ügyészség a moldovai férfit embercsempészéssel és segítségnyújtás elmulasztásával vádolja. A letartóztatásban lévő fiatalkorú ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság dönt.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még