logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A baloldali politikusok is alig mentek el a saját maguk által kezdeményezett ülésre

Baloldali képviselők egész sora nem jelent meg az Országgyűlésben azon a rendkívüli ülésen, amelyet éppen ők maguk kezdeményeztek. Az ellenzék a katatörvény eltörlését kívánta elérni, de mások mellett például a DK-s Gyurcsány Ferenc, a volt Jobbik-elnök Jakab Péter, vagy éppen az MSZP-s Tóth Bertalan sem ment el az általuk összehívott ülésre. Miután a kormánypártok már korábban jelezték, hogy nem vesznek részt a tanácskozáson, a rendkívüli ülés határozatképtelen lett – számolt be az M1 Híradó.

Rendkívüli ülést hívtak össze hétfő délutánra az ellenzéki pártok kezdeményezésére a Parlamentben. De a tanácskozás nem tartott sokáig: kevesebb, mint egy óra alatt véget is ért, mert mindössze csak 48 képviselő jelent meg.

A kormánypártok már korábban jelezték, hogy nem vesznek részt az ülésen, de

több baloldali politikus helye is üresen maradt, köztük Gyurcsány Ferencé és Jakab Péteré. Pedig ők is az indítványozók között voltak.

Azt szerették volna, hogy az Országgyűlés törölje el a katatörvényt, még mielőtt hatályba lép. A rendkívüli ülésre azonban mégsem mentek el. Ahogy a párbeszédes Jámbor András és Tordai Bence, az MSZP-s Gurmai Zita, Hiller István és Tóth Bertalan sem.

Toroczkai László a Mi Hazánk elnöke bohózatnak nevezte az ülést a napirend előtti felszólalásában.

Az LMP társelnöke, Kanász-Nagy Máté és a momentumos Gelencsér Ferenc pedig azt kifogásolta, hogy nincsenek jelen a kormánypárti képviselők.

A kormánypártok előre jelezték távolmaradásukat. Azt írták: hiteltelen az ellenzéki pártok rendkívüli üléssel kapcsolatos kezdeményezése. Hozzátették: A baloldali pártok a bevezetésétől kezdve támadták a rezsicsökkentést, a kata-adónemet pedig meg sem szavazták, miközben a jövő évi költségvetéshez összesen 3200 milliárd forint nagyságrendű adóemelési javaslatot nyújtottak be.

A rendkívüli ülés végül határozatképtelen volt, ezért berekesztették. A parlamenti jegyzőkönyv szerint 48-an voltak jelen, a napirendi pontot 47-en szavazták meg, köztük a Mi Hazánk négy képviselője.

Szánalmas baloldal: a saját maguk által kezdeményezett ülésre sem mentek el – erről ír az Origo. A portál megjegyzi: 43 baloldali képviselő jelent meg az Országgyűlés általuk kezdeményezett rendkívüli ülésén. 13-an úgy gondolták, jobb dolguk is akad. Köztük volt például Gyurcsány Ferenc is.

Ajánljuk még