logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Zivatarokkal és erős széllel érkezik a hidegfront, mutatjuk, hol szakadhat le az ég

| Szerző: hirado.hu

A fátyol- és gomolyfelhők mellett az ország nagy részén sok napsütés várható, de erősebben felhős területek, illetve időszakok is várhatók elsősorban a Dunántúlon – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

(Fotó: met.hu)

Szórványosan valószínű záporeső, zivatar, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és a Tiszántúlon.

Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, főként az északkeleti megyékben erős széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 33 fok között alakul, de a Dunántúlon néhol hűvösebb is lehet. Késő estére 20, 27 fok közé hűl le a levegő.

(Fotó: met.hu)

Szakadozott felhőzet lesz felettünk, amelyből főként a Dunántúlon és a déli határvidéken fordulhat elő zápor, zivatar. Az éjszaka második felétől az északi határvidéken lehet kevesebb a felhő. Több helyen élénk marad az északi, északkeleti szél.

(Fotó: met.hu)

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 21 fok között valószínű, de az északi völgyekben ennél hidegebb lehet.


Elszórtan fordulhat elő zivatar. Általában a Dunántúlon, a középső-északi országrészben, illetve délutántól a keleti határ közelében kedvezőbbek a feltételek zivatar kialakulásához.

(Fotó: met.hu)

Az erősebb gócokat néhol rövid idő alatt 10-30 mm csapadék, kisebb méretű jég, szélerősödés, a Tiszántúlon 60 kilométer/óra feletti viharos szél kísérheti.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még