logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Túl sokáig ácsorogtak a gyrososnál, bepanaszolták az állatmentőket

| Szerző: hirado.hu
Bepanaszolta az állatmentőket egy budapesti lakos, mert szerinte túl sok időt töltöttek egy újpesti gyrososnál, ráadásul még a telefonjukat is hosszan nyomkodták.

 

Az újpesti Állat- és Természetvédelmi Őrszolgálat állatvédőit mószerolta be a feljelentő, aki azt nehezményezte, hogy két munkatársuk húsz percen keresztül fogyasztotta az ételt egy Árpád úti étteremben. Szerinte ennyi idő alatt számos bajba jutott állaton tudtak volna segíteni – számolt be róla a 4.kerulet.ittlakunk.hu

„Panaszt szeretnék tenni két kollégájuk miatt, akik a mai napon több mint 20 percig étkeztek az Árpád úti döneresnél, és közben a telefonjukat nyomkodták! Mentőautójuk rendszáma: PWA310. Felháborítónak tartom, hogy Magyarországon percenként történik állatkínzás, és a két kolléga simán, jóízűen lakmározik ahelyett, hogy az autóban ennék meg! A 20 perc alatt rengeteg állatot menthettek volna meg! Kérem, vizsgálja ki és vonja őket felelősségre!” – állt a levélben.

Az egyesület vezetője reagált a felháborodott szemtanú írására:

„Kedves Panaszbejelentő!

Kollégáim önkéntes alapon és térítés nélkül végzik az állatmentést! A GPS szerint valóban az Árpád úti étteremben ettek (megjegyezném: nagyon finom ott a gyros). A GPS szerint csak 17 és fél perc volt (telefonjukba nem látok bele sajnálom), de tőlem még egy desszertre is maradhattak volna! Képzelje el, a Tüzestál étterem minden egyes nap ingyenebédet prezentál a srácoknak, akik legalább fél órát ott is eltöltenek.

Ott is isteni finom minden! Visszatérve az említett pároshoz: az éhségük előtt egy magatehetlen, nagy testű kutyát mentettek, és vitték kórházba!

Ott a vizsgálatok több órát eltartanak, és ezalatt támadt az a »furcsa« ötletük, hogy megvacsoráznak, ha már a mai napon 0-24-es fővárosi ügyeletben vannak!

Úgy gondolom az évi 9000 telefonhívás, bejelentés, e-mail, hatósági felkérés arra utal, hogy amennyit tudunk, mentünk, de kérem, értse meg, hogy szükségünk van étkezésre, és néha pisilni is szoktunk. No nem az autóban! Kérem, gyenge magyarázkodásomat fogadja el, és kérem, ne kelljen kerékbe kötnöm a srácokat” – írta válaszlevelében Pataki Gábor, az Állatmentő Liga vezetője.

Tavaly már történt egy hasonló eset, akkor az Országos Mentőszolgálathoz érkezett bejelentés, miszerint a szolgálat egyik kollégája mentőautóval, egyenruhában megállt és hamburgert vásárolt. A mentőszolgálat főigazgatója is megvédte munkatársát. A feljelentés okán pedig elindult egy mozgalom, büfések, pizzériák, gyrososok, hamburgerezők álltak a mentők mellé, és megalakultak a Hambulanciák, vagyis azok az étkezdék, ahol kedvezményesen vagy ingyenesen biztosítanak étkezést a mentőknek.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még