logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több mint tízmilliárd forint segíti a fejlesztéseket Nógrád megyében

Nógrád megye településein javulnak az életfeltételek és az önkormányzati szolgáltatások; a nyertes önkormányzatok több mint 10 milliárd forintot fordíthatnak a beruházásokra – közölte a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke hétfőn az MTI-vel.

Skuczi Nándor (Fidesz-KDNP) közleményében ismertette: Nógrád megyébe áprilisban érkeztek meg európai uniós fejlesztési források a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretéből.

A mostani csomagban 10,66 milliárd forint felhasználásáról döntöttek, az önkormányzatok két felhívásra adhattak be támogatási kérelmet – tette hozzá.

Az Élhető települések elnevezésű programban 95 támogatási kérelem részesült 8 milliárd 692 millió forint támogatásban.

A pénzt vízgazdálkodásra, zöld- és kékinfrastruktúra, valamint kerékpárforgalmi infrastruktúra fejlesztésére, önkormányzati tulajdonú épületek gazdaságélénkítő, közösségi célú átalakítására, kulturális és sportcélú közterületi beruházásokra, közlekedésbiztonságra, továbbá hulladéklerakók rekultivációjára és barnamezős területek kármentesítésére használhatják fel a nyertes önkormányzatok.

A Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése című programban bölcsődei, óvodai ellátást nyújtó intézmények épülhetnek és újulhatnak meg.

A konstrukcióban 15 nógrádi önkormányzat részesült vissza nem térítendő támogatásban, összesen egymilliárd 974 millió forint összegben – közölte az elnök.

 

Ajánljuk még