logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Marcangolja a Jobbikot Jakab Péter

| Szerző: hirado.hu
A párt egykori elnökéhez és ex-frakcióvezetőjéhez köthető, A Nép Pártján nevű Facebook-oldalon jelent meg, hogy a Jobbik több alapszervezete feloszlatta magát.

A Jakab Péterhez köthető Facebook-oldal azt írta, hogy „a Jobbik elnökségének és frakciójának tagjai megélhetési politikusokká váltak, akiknek sokkal fontosabb a pénz, a hatalom, mint a Haza sorsa”.

Nyílt háborúvá vált tehát Jakab Péter és a Jobbik válása. A pártelnöki szék és a frakcióvezetés elvétele óta Jakab és kabinetfőnöke, Molnár Enikő folyamatosan jelen van a nyilvánosságban és támadják a párt jelenlegi vezetését és képviselőit.

A belső feszültségek az április 3-i vereség után váltak tapinthatóvá, mikor három hónap alatt két tisztújítást is tartottak a pártban és elkezdték kiszorítani Jakab Péter embereit. Gyöngyösi Márton lett a Jobbik új elnöke, aki ugyan békés viszonyokat ígért, mégis leváltották a frakció éléről Jakabot, akinek ez már láthatóan sok volt.

Az utóbbi napokban attól volt hangos a sajtó, hogy Jakab még pártelnökként több mint 100 millió forintból próbálta a saját embereit helyzetbe hozni a frakció pénzéből.

Kapcsolódó tartalom

A volt pártelnök ellen korábban indított etikai vizsgálat lezárult, büntetést azonban nem kapott. Az eljárás kiterjed kabinetfőnökére, Molnár Enikőre is, aki viszont nyilvánosan szólította fel a Jobbikot, hogy zárja ki soraiból Potocskáné Kőrösi Anitát, aki szerinte Jakab bukásának egyik fő okozója. A kabinetfőnök sorsa egyelőre nem ismert.

Kapcsolódó tartalom

A Nép Pártján oldal elindításával vélhető volt, hogy Jakab pártalapítást készít elő, ráadásul az oldal nevével már korábban is folyamatosan kampányolt (persze a jelige eredetileg a Jobbik kampányszlogenje volt – a szerk.).

Ezen az oldalon jelent meg, hogy több jobbikos alapszervezet is feloszlatta magát.

Mint írták, „az elmúlt napokban a Jobbik alábbi szervezetei feloszlatták magukat: Bőcs, Abaújszántó, Tarcal, Tiszaújváros, Borsodszirák, Vaja, Csaholc, Létavértes, Vámospércs és Gesztely”.

Különösen pikánsan hathat Tiszaújváros esete, ahol a helyi „erős ember” az antiszemita kirohanásairól hírhedt Bíró László. Jakab Péterhez való hűségét több ízben megerősítette és

neki is jutott volna mintegy 13 millió forint abból a pénzből, amit Jakab a frakció pénzéből akart kiszervezni.

Bár egyelőre hivatalosan nem történt meg a Nép Pártján szervezet zászlóbontása, de mindenképpen beszédes, hogy bejegyzésüket úgy zárják: „Maradunk Jakab Péterrel, maradunk a Nép pártján!”

Ajánljuk még