logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Erős lesz az ősz is a hazai szálláshelyeken – kiheverte a járványt a hazai turizmus

Ismét lendületben a hazai turizmus: idén júniusban több mint másfél millió belföldi és egymillió külföldi vendég pihent a hazai szálláshelyeken. Ez az arány már eléri a koronavírus-járvány előtti szintet. Szakemberek úgy számolnak, hogy az őszi szezon is sok turistát vonz majd – számolt be az M1 Híradó.

Hömpölygött a tömeg a hajdúszoboszlói fürdőben egész héten. Míg a gyerekek a vízben, addig a nagyobbak a parton hűsöltek. Aki csak tehette, kihasználta a jó időt. Az ország legnagyobb strandján évről évre több a vendég. Az előzetes adatok szerint a fürdőben 15 százalékkal voltak többen idén júliusban, mint 2019-ben, vagyis a koronavírus-járvány előtt. A magyarok mellett visszatértek a külföldi turisták is.

„A Covid előtt nálunk javarészt külföldi vendégek voltak, a belföldiek aránya ilyen harmincszázalékos volt, ez a Covid alatt teljesen megfordult, több, mint hetven százaléka volt a vendégeinknek magyar, és ez most újra visszafordult, bár most elmondhatjuk, hogy több külföldi szót hallunk, mint amennyi magyart itt a strand területén” – mondta el a Híradónak Czegle-Pinczés Enikő, a Hungarospa Hajdúszoboszló Zrt. vezérigazgatója.

A gyulai Hunguest Hotel Erkelban is egész nyáron telt ház van. A vendégek többsége jellemzően öt éjszakát tölt itt, de az sem ritka, hogy valaki hetekig marad.

„Gyula városában a legvonzóbb az, hogy egy komplex desztináció, itt mindent megtalál a vendég, a legnagyobb attrakción, a várfürdőn és az aquapalotán kívül kulturális, épített örökségeket, illetve természeti örökségeket is fel lehet fedezni a városon belül és a környéken” – árulta el a szállodaigazgató.

Mostanra kiheverte a koronavírus-járványt a hazai turizmust – ezt igazolják a statisztikai adatok.

Idén júniusban 2,6 millió vendégéjszakát töltöttek a hazai szálláshelyeken. Közülük 1,6 millió belföldi, további egymillió pedig külföldi turista volt. 2020-ban, vagyis a világjárvány alatt ennek kevesebb, mint felét érte csak el az ágazat.

Ezzel pedig hozzájárulhat a turisztikai szektor fellendüléséhez is, hiszen a szakemberek szerint a bevételeik is emelkedhetnek. „A bevételek esetében, hogyha az összeredményt nézzük, akkor nem lesz rossz, de nyilván ehhez szintén hozzájárul, hogy azért növekedtek az árak is” – mondta el Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró.

Erős lesz az ősz is a hazai szálláshelyeken: a foglalások már meghaladják a 2019-es szintet.

A Szállás.hu foglalásai alapján úgy tűnik, a szeptemberben és októberben jóval többen utaznak és pihennek majd, mint tavaly ilyenkor.

Ajánljuk még