logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Zivatarok vetnek véget a kánikulának, mutatjuk, hol fog esni

| Szerző: hirado.hu
Ma is kitart a forróság, még késő estére is csak 25 Celsius-fok környékére hűl le a levegő.

Sok napsütés várható, emellett pedig néhol erőteljes gomolyfelhő-képződésre is számíthatunk. Az Északi-középhegységben, valamint az Észak-Dunántúlon helyenként kialakulhat zápor, zivatar – írják az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

(Fotó: met.hu)

A Dunántúlon az északnyugatira, míg a Dunától keletre az északkeletire forduló szél erősödik meg, helyenként viharossá fokozódik. A csúcshőmérséklet általában 33 és 39 fok között alakul, de az északnyugati megyékben ennél több fokkal hűvösebb lehet az idő. Késő estére 19 és 27 fok közé hűl le a levegő.

(Fotó: met.hu)

Estére erősebben és gyengébben felhős területek egyaránt előfordulhatnak. Elsősorban az ország északnyugati felén alakulhat ki eső, zápor, esetleg zivatar. Az északi, északkeleti szél több helyen élénk, néhol erős lesz.

(Fotó: met.hu)

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 16 és 22 fok között valószínű, de a hidegre érzékeny északi völgyekben ennél hűvösebb lehet a hajnal.


Elsősorban szombat délután az Északi-középhegység térségében helyenként zivatarok is kialakulhatnak, melyeket intenzív csapadék (10-30 mm), szélerősödés és aprószemű jég kísérhet.

(Fotó: met.hu)

Kisebb eséllyel (akár már a reggeli és délelőtti órákban) a Dunántúl északnyugati, nyugati felében is megdörrenhet az ég. Szombatról vasárnapra virradó éjszaka a Dunántúli-középhegység, valamint az Északi-középhegység térségében lehet számítani záporok mellett zivatarok kialakulására.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még