logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Halálos balesetet okozott az embercsempész, többen meghaltak

| Szerző: hirado.hu
Halálos balesetet okozott egy embercsempész az éjjel Bács-kiskun megyében, aki autójában tizenegy migránst próbált meg átcsempészni az országon. A rendőrök azonban észrevették, ezért menekülni kezdett. A baleset akkor történt, amikor a külföldi sofőr nem adta meg az elsőbbséget egy szabályosan közlekedő autónak. Hárman haltak meg, 11-en pedig megsérültek.

Mentő-, rendőr- és tűzoltóautó fénye világította be hajnalban az 54-es főutat a Bács-Kiskun megyei Bócsa közelében. Míg a rendőrök lezárták a környéket, a mentősök egymás után látták el a sérülteket. Volt, aki az út mellett kapott segítséget, a súlyosabb eseteket azonnal kórházba szállították. A baleset pénteken, hajnali két óra körül történt. Két autó ütközött össze. Mint kiderült, az egyiket egy georgiai állampolgárságú embercsempész vezette, aki 15 illegális migránst próbált átjuttatni az országon. A rendőrök meg akarták állítani, ő azonban menekülni kezdett, ezért nem adta meg az elsőbbséget egy másik autónak, amely a főúton tartott Kecskemét irányába.

Horváth Erika, a Bács-Kiskun megyei Rendőr Főkapitányság sajtóreferense elmondta:

a rendőrök intézkedés alá próbáltak vonni egy Hyundait, amely nem állt meg, hanem nagy sebességgel továbbhajtott. A sofőr az 54-es számú út kereszteződéséhez érve sem lassított, nem adott elsőbbséget a védett úton haladó Mercedesnek, ezért összeütköztek.

Szétszóródott táskák, törmelékek és a felismerhetetlenségig összeroncsolódott autók – így nézett ki a helyszín a baleset után. A járőrök a helyszínre érve már az árokba borulva találták a kocsikat, amelyek a balesetben kigyulladtak. Három ember meghalt. Az M1 úgy tudja: mindhárman az embercsempész autójában ültek. A legfrissebb információk szerint 11-en sérültek meg, köztük a szabályosan haladó autó két utasa is. A balesetet okozó georgiai férfit a rendőrök elfogták.

Magyarország területére naponta átlagosan mintegy félezer migráns próbál bejutni. Rendszerint embercsempészek segítenek nekik. Számuk pedig évről évre drasztikusan nő, 2022-ben ismét rekordot dönt majd.

Erről a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára beszélt az M1-en. Rétvári Bence elmondta: csütörtökig már csaknem ezer bűnöző ellen intézkedtek a hatóságok. Ez a szám a 2015-ös migrációs hullámban nyárig mintegy 600 volt. Kijelentette: „a magyar börtönökben 10 százalék feletti az embercsempészek aránya”. Hozzátette: az embercsempészek egyre többen vannak és mind agresszívebbek. Ez derült ki a közelmúltban Szabadkán történt lövöldözésből is. Úgy fogalmazott: zajlik a harc a migrációs útvonalak ellenőrzéséért, ha a magyar állam nem őrizné erősen a határait, akkor ilyen esetek Magyarországon is megtörténhetnének.

Ajánljuk még