logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elítélte, de nem bünteti meg Jakabot a Jobbik etikai bizottsága

| Szerző: hirado.hu
Folytatódik a jobbikos belháború, Jakabot elítélte a párt etikai bizottsága, kabinetfőnöke, Molnár Enikő ellen szintén eljárás indult, de sorsa egyelőre ismeretlen.

A Népszava értesülése szerint elítélte Jakab Pétert a Jobbik etikai bizottsága, de büntetni nem fogják.

Jakab Péter május végén, még pártelnökként nyilvánosan vádakat fogalmazott meg Potocskáné Kőrösi Anita elnökhelyettessel szemben, és a kizárását kezdeményezve a Jobbik etikai bizottságához fordult.

A módszert kifogásolva Varga Zoltán Péter, a párt dunakeszi szervezetének elnöke Jakab Péter ellen kezdeményezett etikai vizsgálatot.

Potocskáné esetében az eljárás már korábban lezárult: az etikai bizottság arra jutott, hogy „a panasz tárgyává tett cselekmények nem minősülnek etikai vagy fegyelmi vétségnek”.

Ez azonban nem tartotta vissza Molnár Enikőt, Jakab Péter kabinetfőnökét attól, hogy vádakat fogalmazzon meg Potocskánéval szemben, akinek a kizárását is javasolta a pártból. Molnár jelenleg etikai eljárás alatt áll.

Kapcsolódó tartalom

A Népszava több forrásból úgy értesült, hogy Jakab Péter esetében is befejeződött a vizsgálat:

az etikai bizottság elmarasztalta ugyan a volt pártelnököt, ám szankciókat nem szabott ki.

Lukács László György, a Jobbik alelnöke a Spirit Fm reggeli Aktuál című műsorában arra a kérdésre, elképzelhetőnek tartja-e, hogy Jakab Péter új pártot tervez alakítani, azt mondta: „Nincs szükség az ellenzék további megosztására, nagyon nehéz mit mondani arra, ha valaki menni akar, de akkor azt szoktuk mondani, hogy az emlékét megőrizzük”.

Bíznak benne, hogy Jakab Péter szíve jobbikos, és marad a pártban, és nem a Nép Pártján nevezetű szervezettel képzeli el a jövőt – tette hozzá. Megjegyezte, „Jakab Péter a Jobbik frakciónak a tagja, és mi azt is szeretnénk, hogy az maradjon, de az a helyzet, hogy valaki mást javasol neki.”

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még