logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szentkirályi Alexandra: Ülésezett az energia-veszélyhelyzeti operatív törzs

| Szerző: hirado.hu
A kormányszóvivő közösségi oldalán tudatta, hogy ma is ülésezett az energia-veszélyhelyzeti operatív törzs. A kormány célja, hogy megvédje a magyar családokat és garantálja a megfizethető energiát a háború és a brüsszeli szankciók miatt kialakult energiaválság alatt is.

Szentkirályi Alexandra bejegyzésében azt írta: „Az elhibázott brüsszeli szankcióknak köszönhetően Európa-szerte már szinte mindenki a saját bőrén érzi az energiaárak drágulását. A magyar kormány volt az egyetlen, amely konzekvensen azt az álláspontot képviselte, hogy nem szabad olyan szankciókat hozni, amely jobban fáj annak, aki hozza, mint annak, aki ellen hozzák, illetve mi voltunk azok, akik mindenekelőtt a béke megteremtését tartottuk szem előtt”.

A kormányszóvivő rávilágított, hogy a magyar kormány az energiaár-emelkedés és a nyugat-európai energiahiány miatt energia veszélyhelyzetet hirdetett, illetve egy energia-veszélyhelyzeti Operatív Törzset állított fel.

„Hiszen a célunk, hogy megvédjük a magyar családokat és garantáljuk a megfizethető energiát a háború és a brüsszeli szankciók miatt kialakult energiaválság alatt is” – fogalmazott.

Leszögezte:

„A rezsicsökkentés ezután is megmarad minden család számára, az átlagfogyasztásig az eddigi alacsony áron fizethetik a gázt és az áramot, tehát továbbra is havi közel 181 ezer forintot spórolnak meg.”

Ajánljuk még