logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ha sok az autó, az a baj, ha kevés, akkor az – pánikot keltenek a benzinhiányt sugalló beszámolók

Pánikot kelthetnek azok a kijelentések, amelyek szerint elfogyhat az üzemanyag – erről beszélt az M1-nek nyilatkozó elemző, miután az RTL Klubon arról értekeztek, hogy a Balatonnál nem lehet majd tankolni. Ugyanez a csatorna a főszezon elején arról értekezett, hogy pangás van a Balatonnál – hangzott el az M1 híradójában.

Üzemanyaghiányról beszéltek az RTL Klub reggeli műsorában – idézte a Blikk honlapja a kereskedelmi tévén elhangzottakat. A műsorban azt is állították, hogy a következő hetekben a Balaton környékén nagyon nehezen lehet majd tankolni. Az RTL-es beszélgetés alapján az Index egyenesen úgy fogalmazott: a Balatonnál például szinte biztos, hogy nem lehet majd tankolni az elkövetkező időszakban.

A kereskedelmi tv-ben elhangzottak alkalmasak lehetnek arra, hogy a nyaralók bepánikoljanak és megrohanják az amúgy is nehéz helyzetben lévő kutakat.

„Az egész Európai Unió piacára egy feszes helyzet jellemző, amelyben időről-időre adódhatnak átmeneti ellátási nehézségek, a pánikvásárlás és a pánikkeltés azonban ezt az egyébként is feszes helyzetet jelentős mértékben nehezítheti és súlyosbíthatja”

fogalmazott Hortay Olivér, a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. energia és klímapolitikai üzletágvezetője.

A szakértő felhívta a figyelmet, hogy Európa-szerte kihívást jelent a kormányok számára, hogy garantálják az ellátás biztonságát. A pánikkeltés ezen csak ront.

„Az elmúlt hetekben hozott intézkedések azok egy óvatosabb, fokozatosabb törekvést mutatnak, amelyben a magyar kormány továbbra is védi a magánszemélyeket, a magyar háztartásokat attól, hogy súlyos egzisztenciális problémákkal kelljen szembesülniük, és mellette az ellátás biztonságot is igyekszik fenntartani”

– mondta.

A nemzeti olajtársaság vezetői már korábban arra kérték az autósokat, hogy ne kezdjenek pánikvásárlásba, ne tankoljanak többet mint kellene, mert ezzel csak tovább erősítik az ellátási nehézségeket.

Az RTL a Balatonnal kapcsolatban nem csak az üzemanyag ügyében kelt hangulatot. Nemrég azt hangoztatták, hogy szerintük pangás van a Balaton, és rengeteg a szabad szállás – erről írt a Magyar Nemzet. Most mégis a nyaralók tankolási nehézségeiről beszélnek. Logikusnak tűnik a kérdés: ha kevés a nyaraló, akkor kinek van tankolási nehézsége? Egyébként, aki rendszeresen jár az M7-esen, az nemcsak hétvégén, hanem hét közben is összefüggő kocsisorokkal találkozik.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még