logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az ellenzéki pártok megtisztításáról értekezett Jakab Péter kabinetfőnöke

| Szerző: hirado.hu
Molnár Enikő korábban elzárkózott a nyilvánosságtól, most azonban veretes Facebook-bejegyzésben közölte véleményét a Jobbikban zajló folyamatokról.

Molnár Enikő neve akkor vált közismertté, amikor a Bors kiderítette, hogy Jakab Péter kabinetfőnökével munkamegbeszéléseket folytattak éjszakákon át egy budapesti lakásban. Időközben azonban többen már arról beszéltek a nyilvánosságban, hogy a kabinetfőnök nemcsak a magánéletében, hanem politikailag is befolyásolta Jakabot.

Jakab Péter az április 3-i csúfos baloldali vereség után nem volt hajlandó lemondani a pártelnökségről, majd egy májusi tisztújítón még meg tudta tartani az elnöki széket, végül júniusban kénytelen volt megválni a pártelnöki széktől, bár ezt sem a hagyományos módon tette: a párt rendkívüli választmányi ülésére nem ment el, hanem helyette közösségi oldalán tudatta, hogy lemond a Jobbik vezetéséről.

Az újabb tisztújításon, melyet július elején tartottak Jakab már el sem indult, inkább a Szilágyi György élettársának sérelmére történő szexuális zaklatás feltételezett elkövetőjét, Földi Istvánt ajánlotta a tagság figyelmébe.

A pártelnöki székre ekkor már hárman is aspiráltak: A Jakab által támogatott Földi, a zsidó származású országgyűlési képviselők listázási botrányának főszereplője, jelenleg európai parlamenti képviselő, Gyöngyösi Márton és a 2022-ben a parlamentből kieső Ander Balázs. Utóbbi végül visszalépett a megméretéstől, Jakab jelöltje pedig elbukott, így a győzelmet Gyöngyösi Márton zsebelte be.

Kapcsolódó tartalom

Az azóta is a nyilvánosság előtt zajló „Jobbik-balhé” azonban nem állt itt meg, a párt frakciója arra kötelezte Jakabot, hogy a Jobbik arculati elemit használva jelenjen meg a közösségi médiában, amit a volt pártelnök azóta is figyelmen kívül hagy.

A Magyar Nemzet kedd reggel írt arról, hogy a párt vezetése kizárná Molnár Enikőt. Jakab kabinetfőnöke közösségi oldalán reagálva a hírre azt írta: „Mára világossá vált, hogy Potocskáné Kőrösi Anita a Fidesz-médiával összejátszva szorította ki a Jobbikból Jakab Pétert.”

Molnár szerint Potocskáné összejátszik a Fidesszel ezért eljárást kezdeményez a párt etikai bizottságánál.

Kapcsolódó tartalom

Mint fogalmazott:

„A Fidesszel való összejátszás, szivárogtatás miatt etikai eljárást kezdeményezek Potocskáné Kőrösi Anita ellen, ennek részeként pedig kérem a Potocskáné Kőrösi Anita kizárását a Jobbikból.”

Molnár szerint bizonyító erővel bír a tény, hogy a Magyar Nemzet kedd reggel publikálta „Kizárnák a Jobbikból Molnár Enikőt” című cikket, miközben ő csak reggel 8 órakor kapott értesítést arról, hogy etikai eljárás alá veszik.

Az egykori pártelnök egykori kabinetfőnöke szerint a párt etikai bizottságának tagjai vagy Potocskáné a szivárogtató, úgy az ő, mint Jakab Péter esetében.

„Mindezek alapján kérem, hogy az Etikai Bizottság a lehető legalaposabban vizsgálja ki, Potocskáné Kőrösi Anita összejátszik-e a Fidesszel, amennyiben bebizonyosodik, hogy igen, zárják ki a pártból, az eljárás lefolytatásáig pedig függesszék fel minden, pártban betöltött pozíciójából” – zárta bejegyzését Molnár Enikő.

Ajánljuk még