logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

GVH: Állami és társadalmi szervezetek fogtak össze a családbarát fogyasztóvédelemért

Megtartotta első ülését a Gazdasági Versenyhivatal által kezdeményezett Családbarát Munkacsoport 12 állami és társadalmi szervezet részvételével. A fórum célja a magyar családok fogyasztói kiszolgáltatottságának csökkentése – közölte a GVH hétfőn.

A közlemény szerint az alakuló eseményen a GVH mellett a Miniszterelnökség, az Igazságügyi Minisztérium, a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a Magyar Nemzeti Bank, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, az Alapjogokért Központ, a Védett Társadalom Alapítvány, a Fiatal Családosok Klubja, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Kopp Mária Intézet és a Budapest-Pasaréti Páduai Szent Antal plébánia képviselői vettek részt.

A munkacsoport célja, hogy a különféle, fogyasztó- és családvédelmi érintettségű szervezetek tapasztalatait egyesíthesse és becsatornázhassa a Fogyasztóvédelmi Kerekasztal munkájába, amelyet az Igazságügyi Minisztérium, kezdeményezett és amelynek tagja a GVH elnöke is – írták.

Az alakuló ülésen a GVH javaslatot vetett fel a családi kapcsolatok nevesítéséről a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok tilalmáról szóló jogszabályban.

Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke a közlemény szerint elmondta: a családoknak kiemelt szerepük van hazánkban, a családokat célszerű azáltal is elismerni, hogy a fogyasztók önállóan azonosítható sérülékeny csoportjaként tekintsünk rájuk.

Ez megkönnyíti kiemelt védelmüket a hatóságok eljárásai során, ezért társadalmi konzultációt követően egyeztetett javaslatot tesznek a törvénymódosításra, melyet a Fogyasztóvédelmi Kerekasztal elé terjesztek – tette hozzá.

Kupecki Nóra, az Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkára megjegyezte: a családok érdekeinek képviselete és jogainak védelme kiemelt feladata a fogyasztóvédelemnek és a Fogyasztóvédelmi Kerekasztalnak. Jelezte, hogy örömmel fogadják a munkacsoport javaslatait annak érdekében, hogy fokozott védelemben részesüljenek a magyar családok.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még