logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A hét legnézettebb műsora lett a teljes tévés piacon a Forma-1-es Magyar Nagydíj futama

| Szerző: hirado.hu
Rekordot döntött nemcsak a Hungaroringen, hanem a televíziós nézettségben is a hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíj. A nyári szünet előtti utolsó futamot vasárnap délután több, mint 764 ezren nézték az M4 Sporton. A folyamatosan nézettségi rekordokat döntő Forma-1-es nagydíjakról a közmédia nézői a jövőben sem maradnak le, hiszen a megszokott magas színvonalú közvetítéseket 2025 végéig követhetik az M4 Sporton.

Változatos, a papírformát borító versenyt hozott a Magyar Nagydíj, amelyen pazar versenyzéssel Verstappen a 10. rajthelyről a dobogó legfelső fokáig kapaszkodott. A szenzációs futamot rekordszámú néző követte nemcsak a helyszínen, hanem a közmédia sportcsatornáján is.

Már a szombati időmérő edzést is csaknem 454 ezren látták, a vasárnap délutáni futam pedig 764.060 nézőt ültetett a televízió elé, a közvetítés így 1.196.170 főt ért el.

(Fotó: MTVA)

Ez volt az utóbbi évek legnézettebb magyar futama, legutóbb 2017-ben hozott magasabb nézőszámot a hazai verseny.

Vasárnap nemcsak a 18-49 éves felnőttek, valamint a férfiak körében, hanem a teljes népességet tekintve a teljes napra vonatkozóan az M4 Sport volt a legnézettebb csatorna: 8,5 százalékos közönségaránnyal (az adat a mérésben számító 4 évnél idősebbekre vonatkozik). Sőt a futam a hét legnézettebb műsora is lett a teljes tévés piacon.

Online is rekordot hozott a Magyar Nagydíj, a futamot csaknem 77 ezren nézték az m4sport.hu oldalon.

Az M4 Sport immár hét éve, a csatorna indulása óta közvetíti a Forma-1-et. Az évek során a sorozat, a közmédia sportcsatornája és a hozzátartozó Boxutca márka összeforrt egymással. Ez a jövőben sem változik, ugyanis nemrég hivatalossá vált: a következő három szezonban is kizárólag a közmédia közvetíti Magyarországon a Forma-1 és a betétsorozatok futamait.

Forma-1 Magyar Nagydíj:

  • időmérő edzés: 453 726 fő nézettség, 759.439 elérés
  • futam: 764 060 fő nézettség, 1.196.170 elérés

Forrás: Nielsen Közönségmérés és Gemius Prism

Ajánljuk még