logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Többféle csapadék is lehetséges, mutatjuk hol esik majd

| Szerző: hirado.hu
Eső, zápor, zivatar és viharos széllökések is lehetnek ma.

Kapcsolódó tartalom

Vasárnap délelőtt és napközben észak felől okklúziós front felhőzete, illetve gyenge csapadékrendszere nyúlik be fölénk, így a Dunakanyar és Budapest tágabb környezetében, valamint az Alföld nyugati, középső részein időszakos, többnyire gyenge eső valószínű – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mindeközben az északkeleti megyékben inkább erőteljes gomolyfelhő-képződés, valamint záporok, intenzív csapadékkal kísért zivatarok lesznek jellemzőek. A délnyugati, nyugati megyékben várható a legtöbb napsütés, és csapadéknak is arrafelé a legkisebb az esélye. Az északnyugati, nyugati szelet nagyobb területen kísérik erős, néhol viharos lökések.

Zivatarok környezetében is viharossá fokozódhat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 24 és 29 fok között alakul, a tartósabban csapadékos tájakon azonban több fokkal hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 17 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet.

Vasárnap este keleten is fokozatosan megszűnik a csapadék, ezzel párhuzamosan nyugat felől az ország nagyobb részén kiderül az ég. A szél mindenütt mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 17 fok között valószínű, de a szélcsendes északi völgyekben ennél több fokkal hűvösebb is lehet.

Ajánljuk még