logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Özönvizet és csapadékrekordot hoztak a szombati viharok, vasárnap is lecsaphat a zivatar

Új napi csapadékrekordot hozott a szombaton érkezett hidegfront; Tiszakarádra "özönvíz" zúdult - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap honlapján.

Kapcsolódó tartalom

Szombaton markáns hidegfront vonult át az ország felett. Többfelé fordultak elő heves zivatarok az országban, nagy területen hullott jelentős mennyiségű csapadék – tudatták.

A legtöbb csapadékot a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tiszakarádon mérték, ahol 123,2 milliméternyi csapadék zúdult le néhány óra leforgása alatt. Ez új napi csapadékrekord, a korábbi rekord 105,8 milliméter volt, amelyet Fertőrákoson regisztráltak 2014-ben – közölték.

Az előrejelzés szerint vasárnap a Dunakanyar és Budapest tágabb környezetében, valamint az Alföld nyugati, középső részein időszakos, többnyire gyenge eső valószínű. Mindeközben az északkeleti megyékben inkább erőteljes gomolyfelhő-képződés, valamint záporok, intenzív csapadékkal kísért zivatarok lesznek jellemzőek.

A délnyugati, nyugati megyékben gomolyfelhős, napos idő várható csapadék nélkül. Nagy területen megerősödhet, néhol, valamint zivatarok környezetében is viharossá fokozódhat a szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 24 és 29 Celsius-fok között alakul, a tartósabban csapadékos tájakon azonban több fokkal hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 17 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még