logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hollik István: A benzinárstop és a rezsicsökkentés miatt havi 200 ezer forint marad egy átlagos fogyasztású családnál

A nehéz helyzet ellenére a magyar magánszemélyek továbbra is a piaci ár alatt, 480 forintért juthatnak üzemanyaghoz, és a kormány a rezsicsökkentést is meg tudta őrizni az átlagfogyasztás mértékéig – hangsúlyozta a Fidesz kommunikációs igazgatója a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.
A teljes beszélgetést itt hallgathatja vissza.

Hollik István kifejtette, hogy az orosz-ukrán háborúra Európa kemény szankciós rendszerrel reagált, de mára világossá vált, hogy a szankciós fegyver fordítva sült el. Nem annak ártott, akit szankcionálni akartak, tehát Oroszországnak, hanem annak, aki szankcionálni akart, tehát Európának – emelte ki.

Kapcsolódó tartalom

Európa rendkívül nehéz helyzetben van, és egyértelműen látszik, hogy nem igazak azok a brüsszeli ígéretek, amelyek szerint a szankció nem fogja érinteni az európai lakosokat, illetve az Európában működő vállalkozásokat – mondta, majd hozzátette: komolyan érinti, és most már az emberek mindennapjait is érinti.

A Fidesz kommunikációs igazgatója hangsúlyozta:

a magyar kormány célja a háborús infláció mértékének csökkentése, ezért vezették be az ársapkákat.

A baloldal az élelmiszerár- és a benzinárstopot a mai napig támadja, ha ők kormányoznának, ezek a segítségek nem állnának a magyar családok rendelkezésére, ahogy a rezsicsökkentés sem – fogalmazott.

Kapcsolódó tartalom

Hollik István jelezte: az üzemanyag-helyzetet nehezítette, hogy a magyar üzemanyag-fogyasztást teljes mértékben biztosító százhalombattai finomítót a Mol-nak karbantartás miatt le kell állítania, ezt már nem lehetett tovább halogatni.

A kommunikációs igazgató kiemelte, a nehéz európai helyzet ellenére Magyarországon a gáz- és az áramellátás biztosított.

A hazai gáztározók töltöttségével kapcsolatban elmondta: a töltöttséget nem a tárolók kapacitásához, hanem a lakosság és a gazdaság éves fogyasztásához kell mérni. Ehhez mérve a magyar gáztározók már közel 30 százalékos töltöttségi szinten vannak, ezzel szemben az európai átlag csak 18 százalék.

Hollik István leszögezte:

az üzemanyagárstop október 1-jéig áll fenn, ezen a kormány nem változtatott.

Ha szükséges, és a magyar gazdaság lehetővé teszi, akkor küzdeni kell azért, hogy ez az eszköz október 1-je után is rendelkezésre álljon” – fogalmazott.

Kapcsolódó tartalom

Emlékeztetett, hogy csak a benzinárstop egy átlagos, autóval rendelkező család esetében havi 21 ezer forint megtakarítást jelent, a rezsicsökkentés pedig csaknem 190 ezer forint havi megtakarítás egy átlagos fogyasztású családnál.

Ez azt jelenti, hogy egy család havi 200 ezer forintot takarít meg, ennyivel többet kellene fizetniük, ha a kormányzás felelőssége a baloldal kezében lenne – fejtette ki Hollik István.

Ajánljuk még