logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A rendőrség is nyomoz Tordai Bence villabotrányával kapcsolatban

Az ellenzéki politikus építkezésével kapcsolatban tett feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészség alá tartozó Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség vizsgálta, majd onnan átkerült az ügy a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz.

Az ügyet azért vette át a BRFK, mert először az engedélyezési feladatokkal kapcsolatban eljárt, illetve az építési tevékenységet ténylegesen végző személy(ek) felelősségét kell vizsgálni, és csak ezután lehet elővenni Tordait – írta az Origo a Telex cikkére hivatkozva.

Tordai Bence villabotrányát a Metropol robbantotta ki, miután megírta, hogy a Párbeszéd társelnöke vett magának egy parasztházat Budapest egyik legdrágább részén, a II. kerület kertvárosában.

Az ellenzéki politikus lényegében e mögé a parasztház mögé „bújva” kezdte el kijátszani az építési előírásokat, mivel a kérdéses telekre a szigorú előírások miatt nem kaphatott új épületre engedélyt

– magyarázták az Origo cikkében.

A képviselő azt állította, csak felújítja az eredeti házat, miközben teljesen lebontatta és a helyére egy vadonatúj, százötvenmillió forint értékű villát épített. A lap azt is leírta: az építkezéseken kötelező, az építés fázisait nyomon követő úgynevezett e-napló egyértelműen lebuktatta a politikust, ebből kétséget kizáróan kiderül ugyanis, hogy a régi házat teljesen elbontották és egy új háznak ástak géppel vadonatúj alapokat.

A Metropol információi szerint a szakértői vizsgálat azt is feltárta, hogy „a terveken szereplő meglévő, megmaradó falak nem találhatók meg, helyette teljesen új vázkerámia lett kivitelezve”. Az e-napló azt is tartalmazza, hogy „teljes bontás és gépi alapásás” történt. Vagyis a ház engedély nélküli, illegális építkezésnek minősül, s mint ilyet, egyértelműen le kell bontani.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még