logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megérkeztek az első felvételek: Budapestre is lecsapott a vihar, egy utcát teljesen elöntött a víz, leállt a forgalom

| Szerző: hirado.hu
Hidegfront érkezett és vonul át ma hazánkon. Sorra alakultak a zivatarok előbb az északi, dunántúli és középső tájakon, délutánra keletre is megérkezett az öntözés – közölte az Időkép. Budapestre is lecsapott a vihar, délután a Tisza a vonalában kell heves zivatarokra kell készülni.

Kapcsolódó tartalom

A zivatarok útját felhőszakadás, jégeső és viharos széllökés kísérheti, több helyen heves viharokra kell számítani. Az ország keleti, déli és északi megyéiben 30-50 mm-t megahaladó csapadék eshet rövid idő alatt lokálisan. Romhányban automatánk már 80 mm-nél több csapadékot mért – írta az Időkép.

A heves zivatarok és felhőszakadások miatt jelenleg első-, másodfokú riasztás van érvényben.

Budapesten szombat 12 óra körül érte el a vihar, az MTI fotóin jól látszódig, hogy a Maglódi út egy szakaszát teljesen elöntötte a víz és le is kellett zárni az utat a Gitár és a Téglavető utca között.

A képre kattintva galéria nyílik

A BKK tájékoztatása szerint több vonalon is fennakadások voltak és a libegő sem járt, a hirado.hu úgy tudja egy időre a nagykörúton is leállt a villamosforgalom, mely azóta helyreállt.

Az Időkép videóin is látszódik, hogy  Budapest mellett Szegedre és Martfűre is lecsapott a vihar:

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Budapest, 2022. július 30.
Munkagép a vízzel borított Maglódi úton 2022. július 30-án. Az esőzés miatt összegyűlt víz miatt az utat Gitár és a Téglavető utca között lezárták.
MTI/Mihádák Zoltán
    [image] => //hirado.hu/wp-content/uploads/sites/7/2022/07/D__MI20220730005-1024x576.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Ajánljuk még