logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Déltől életbe lépett az új benzinrendelet, mutatjuk a részleteket

| Szerző: hirado.hu
Gulyás Gergely a szombati Kormányinfón bejelentette: a lakosság számára marad a benzinárstop, lesznek azonban, akiknek a jövőben emelt árat kell fizetniük a tankolásnál. Mutatjuk a rendelet részleteit!

 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón bejelentette: a 480 forintos garantált benzinár ezentúl a magántulajdonú gépjárművekre, a mezőgazdasági gépekre és a taxikra vonatkozik.

Kapcsolódó tartalom

A mai napon 12 órától életbe lépő új szabályok már meg is jelentek a Magyar Közlönyben.

Ezek szerint a 480 forintos hatósági áras benzint nem tankolhatják azok a járművek, amelyek forgalmi engedélye alapján üzembentartójuk nem magánszemély.

Ez alól kivételt képeznek a személytaxi-szolgáltatást végzők.

Ezen kívül, ahogy eddig, a külföldi rendszámú autókra, illetve a nem benzinkutakon tankoló járművekre továbbra sem érvényes a hatósági ár.

A benzinkutakon a szabályok betartása érdekében ellenőrizhetik a járművek forgalmi engedélyét.

A forgalmi engedély segítségével ellenőrizhetik a gépjármű rendszámát, gyártmányát, típusát, színét és annak üzembentartóját. A benzinkutasok leolvashatják a forgalmin szereplő vonalkódot, vagy feljegyezhetik a jármű rendszámát a számítógépes rendszerében, a hozzá tartozó bizonylattal visszakereshető módon való tárolására, és ez esetben az adóhatósághoz is továbbítják adóügyi ellenőrzés céljából.

Aki nem tudja bizonyítani a jogosultságát, az nem tankolhat hatósági áras üzemanyagot.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még