logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Így látják Budapestet a Forma–1 nagyágyúi

| Szerző: hirado.hu
Az Országház, a Lánchíd, a Bazilika és a Hősök tere vezeti a Forma–1-es csapatok budapesti látványossági „ranglistáját” – legalábbis a hétvégi Magyar Nagydíj alkalmából a fővárosba látogató csapatok Twitteren megjelentetett fotói alapján.

Kapcsolódó tartalom

Lewis Hamilton, Max Verstappen és Fernando Alonso immár minden évben kedveskedve egy „nagy gokartpályának” nevezi a Hungaroringet a csapatuk Magyar Nagydíjat beharangozó sajtóközleményében. Ezzel is utalnak arra, hogy az 1986-ban épült magyar F1-es pálya az évek során a versenyzők egyik kedvencévé, igazi klasszikussá vált.

Nagy előrelépés ez a 20 évvel ezelőtti felfogáshoz képest, amikor gyakran „Mikiegér-pályának” csúfolták a kanyargós, keskeny és gyakran poros Hungaroringet, amelyen az előzés szinte lehetetlen volt.

A Forma–1-es pilóták többsége (de nem mindenki: Sebastian Vettel például évek óta a saját lakóbuszával érkezik és abban száll meg Mogyoród környékén), illetve a csapattagok ilyenkor Budapest hoteljeiben és kisebb szálláshelyein töltik a hosszú hétvégét.

Nem telik el év anélkül, hogy a közösségi média felületein ne tárnák ország-világ elé Budapest látványosságait.

A legtöbbet fotózott budapesti épületek rangsorát az Országház, a Lánchíd és a Bazilika vezeti,

de a Hősök tere, a belvárosi éttermek és a táncos szórakozóhelyek is előkelő helyen állnak az F1-es csapatok toplistáján.

A Williams csapata külön videóval is készült a hétvégére, amelyben a Magyar Nagydíj közös megnézésére invitálja a csapat legvérmesebb rajongóit Grove-ban, az istálló angliai székhelyén.

A tavalyi „őrült” Magyar Nagydíjat a francia Esteban Ocon jóvoltából megnyerő Alpine F1 Team már inkább a pályán töltött szép napokra emlékezve érkezett Budapestre:

Kapcsolódó tartalom

Címlapfotó: Alpha Tauri (Twitter)

Ajánljuk még